Käyttöoikeuksien hallinta

Muokattu Wed, 20 Mar 2024 klo 08:13 AM

Pääset hallitsemaan käyttäjien pääsyä eri toimintoihin menemällä päävalikosta kohtaan "Käyttäjän oikeudet". Tämä tehdään kolmessa vaiheessa:

1. Luo ja nimeä käyttöoikeusryhmät
  2. Määritä ryhmän oikeudet
  3. Valitse ketkä ovat minkäkin ryhmän jäseniä

Toisin sanoen annamme siis ryhmille käyttöoikeudet ja yksittäiset käyttäjät saavat oikeudet ryhmien kautta.

HUOM! Vain järjestelmänvalvojalla on pääsy käyttäjien oikeuksien hallintaan. Jos sinulla ei ole admin-oikeuksia, voit pyytää järjestelmänvalvojaa lisäämään ne sinulle. Mikäli järjestelmänvalvoja puuttuu kokonaan, ole yhteydessä tukeen.

Huomioi myös, että saatavilla olevat toiminnot riippuvat siitä, mitä moduuleja on aktvoitu yrityksellesi. Jos siis esim. yritykselläsi ei ole sopimusta kirjanpitomoduulin käyttöön, et myöskään näe tätä vaihtoehtoa käyttöoikeuksien hallinnassa.

1. Luo ensin nimi käyttöoikeusryhmälle:

2. Rastita sitten, mitä käyttöoikeuksia tällä ryhmällä on:

3. Valitse sitten ketkä kuuluvat tähän ryhmään:

Lisäksi sinulla järjestelmänvalvojana on mahdollisuus antaa muiden käyttäjien käyttöön järjestelmänvalvojan oikeudet. Järjestelmänvalvojat saavat myös oikeutensa olemalla jäsenenä käyttöoikeusryhmässä, mutta järjestelmänvalvojilla on muun muassa pääsy "Käyttäjän oikeuksiin" ja muihin asetuksiin, joita tavallisilla käyttäjillä ei ole.

Voit lisätä järjestelmänvalvojan tästä:

Jos käyttäjällä ei ole oikeuksia avata jotakin toimintoa, esim. asiakastietoja, tulee siitä tämän näköinen ilmoitus: