Quick Utility Service

Muokattu Wed, 25 Oct 2023 klo 08:50 AM

SISÄLLYSLUETTELO

• Asetusten määrittäminen
    • Perusasetukset
    • Yhteys ja tila
    • Maksupääte
      • Ethernet-yhteyden asennus maksupäätteeseen
    • Kassalaatikko
    • Tulostus
    • Asiakirjojen lataaminen
    • Lokit

Quick Utility Service on Windows-ohjelma, joka on suunniteltu kommunikoimaan Quick3:n kanssa ja ratkaisemaan joitain ongelmia, joiden ratkaiseminen selaimessa ei ole mahdollista.

• Maksupääte: Kommunikaatio maksupäätteen ja esim. kassanäkymän välillä Quick 3:ssa
  • Kassalaatikko: Kommunikaatio kassalaatikon kanssa, joka täyttää kassajärjestelmää koskevat vaatimukset.
  • Tulostus: Raporttien ja muiden asiakirjojen pikatulostus ilman selaimen tulostusikkunan kautta siirtymistä
  • Asiakirjojen lataaminen: Automaattinen tiedostojen lataaminen esimerkiksi dokumenttikeskukseen.

Näin asennat

1. Lataa asennustiedosto Quick3:n oikeassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta.
  2. Mene kohtaan "Lataukset" ja valitse "Quick Utility Service" ja lataa tiedosto.
  3. Kun lataus on valmis, asenna Quick Utility Service suorittamalla asennustiedosto.
  4. Asennuksen jälkeen Quick Utility Service -sovelluksesta tulee työpöydälle pikakuvake.
  5. Avaa Quick Utility Service kaksoisnapsauttamalla työpöydän pikakuvaketta.

Perusasetukset

1. Luo pääsyavain Utility Serviceen. Lue lisää täältä.
  2. Avaa "Settings" -välilehti:
    1. Kopioi luomasi pääsyavain "Authentication Key" -kenttään.
    2. Kopioi Quick 3:n osoite selaimestasi.
    3. Kirjoita kuvaus.
    4. Klikkaa "Test Settings" nähdäksesi, menikö kaikki oikein.

Yhteys ja tila

1. Valitse "Status" -välilehti
  2. Jos tämä on ensimmäinen käynnistyskerta, tila (Mode) on asetettu manuaaliseksi. Manuaalitila on tarkoitettu vain ensimmäisen yhteyden testaamiseen, eikä se yhdistä Quick 3:een ennen kuin klikkaat "Käynnistä uudelleen" (Restart). Älä käytä manuaalitilaa normaalissa käytössä.
    1. Automatic: Jos ohjelma asennetaan päivittäin käytettävälle tietokoneelle, tila voidaan asettaa automaattiseksi. Tämän tilan etuna on, että ohjelma saa pääsyn esimerkiksi verkkotulostimiin, mikäli käyttäjällä on niihin pääsyoikeudet. Tämän tilan haittapuolena on, että ohjelma ei käynnisty, ennen kuin joku kirjautuu sisään Windowsiin.
    2.  Service: Jos ohjelma on tarkoitus suorittaa taustalla harvoin käytetyllä tietokoneella, jota ei ehkä ole kytketty näyttöön ja näppäimistöön, kannattaa harkita sen suorittamista Windows-palveluna. Tällöin ohjelma käynnistyy ja suorittuu, vaikka tietokone käynnistettäisiin uudelleen eikä kukaan käyttäjä ole kirjautunut Windowsiin. Tämän tilan haittapuolena on, että sinun täytyy manuaalisesti määrittää, että Windows-palvelu on kirjautunut sisään Windows-käyttäjänä, jolla on esimerkiksi pääsy verkkotulostimiin.
  3. Virheilmoitukset
    1. Connection to Quick3 is: NotFound
      • Varmista, että olet kirjoittanut Quick 3 -instanssin osoitteen oikein "Settings" -välilehdellä
    2. Connection to Quick3 is: Unauthorized
      • Varmista, että kopioimasi pääsyavain "Settings" -välilehdellä on oikein, eikä se ole vanhentunut tai poistettu käytöstä

Maksupääte

1. Varmista, että pankkiterminaalisi on kytketty ja asetettu kassa-integraatiotilaan.
  2. Klikkaa "Payment terminal" -välilehteä. Valitse toimittaja ja yhteystyyppi/asetukset.
  3.  Rastita "Active".
  4. Paina lopuksi "Apply" tallentaaksesi asetukset.

Ethernet-yhteyden asennus maksupäätteeseen:

Point:

• Syötä maksupäätteen IP-osoite ja porttinumero Utility Serviceen.
  • Varmista, että maksupäätteellä on kiinteä IP-osoite verkossa. Jos IP-osoite ei ole kiinteä, se saattaa muuttua ilman varoitusta, eikä tämä näy Utility Servicessä.

Nets:

• Syötä kassatietokoneen IP-osoite ja porttinumero maksupäätteeseen (oletusportti on 6001).
  •  Varmista, että kassatietokoneella on kiinteä IP-osoite verkossa. Jos IP-osoite ei ole kiinteä, se saattaa muuttua ilman varoitusta, eikä tämä näy maksupäätteessä.

Jos maksupäätteiden kanssa ilmenee ongelmia, voit katsoa lisää ohjeita täältä. (Tämäkin tullaan kääntämään suomeksi)

Kassalaatikko

1. Klikkaa "Cash drawer" -välilehteä
  2. Valitse kassa/yhteystyyppi ja syötä tarvittavat asetukset
  3. Jotkin kassalaatikot saattavat ilmoittaa olevansa suljettu, vaikka ovatkin auki. Jos näin on, voit kääntää tämän logiikan valitsemalla "Flip open switch".
  4. Klikkaa "Apply" tallentaaksesi asetukset.

Huom! Jos käytät USB-MS Cash Drawer -tyyppistä kassalaatikkoa, varmista ennen sen kytkemistä USB-porttiin, että kytkimet alapuolella on konfiguroitu kuvan mukaisesti.

Tulostus

1. Klikkaa "Printing" -välilehteä.
  2. Rastita "Upload Printers Automatically".
  3. Poista valinta niiltä tulostimilta, joita et halua näyttää Quick3:ssa.
  4. Jos lisäät uuden tulostimen Windowsissa, voit painaa "Päivitä" päivittääksesi luettelon.
  5. Huom! "Upload printers" -painike lataa muutokset välittömästi, mutta se on käytettävissä vain, kun käytät Manuaalista tai Automaattista tilaa. Lue lisää käyttötiloista ohjeen yläosassa olevasta "Tila" -osasta.

Dokumenttien lataaminen

Dokumenttien latausseuranta tarkkailee automaattisesti tietokoneesi kansioita ja lataa tiedostoja näistä kansioista Quick3-järjestelmään käsittelyä varten. Tämä koskee lähinnä dokumentteja, jotka on lähetettävä dokumenttikeskukseen.

1. Klikkaa "Document Upload" -välilehteä
  2. Klikkaa kansiota, jossa on plus-merkki
  3. Valitse kansio, jota haluat ohjelman seuraavan. Huomioi, että kansio tulisi olla tyhjä tai sisältää ainoastaan niitä tiedostoja, joita haluat ladata Quick 3:een.
    1. Jos haluat, että ohjelma tarkkailee tiettyjä tiedostotyyppejä kyseisessä kansiossa, voit kirjoittaa esimerkiksi *.pdf "Suodatin" -kenttään. Jos et kirjoita suodatinta, ohjelma huomioi kaikki tiedostotyypit.
    2.  Tällä hetkellä ainoat tuetut dokumenttityypit ovat "Bilag" ja "Voucher" (liite tai tosite), mutta tulevaisuudessa valikoima laajenee.
  4. Ladattuja tiedostoja siirretään ja arkistoidaan alikansioon, joka sijaitsee määrittämässäsi pääkansiossa.
  5.  "Trigger upload" -toiminto etsii tiedostoja määritetyssä kansiossa ja lataa ne välittömästi järjestelmään.

Loki

Lokissa on tietoja siitä, mitä ohjelma tekee, sekä mahdollisista virheviesteistä. Alla olevassa esimerkissä on lisätty kansio dokumenttien lataamista varten, mutta kyseinen kansio ei enää ole olemassa.