Omat asetukset

Muokattu Thu, 04 Apr 2024 klo 11:14 AM

Omista asetuksista pääset käsiksi järjestelmän yleisiin asetuksiin ja löydät ne oikeasta ylänurkasta omaa käyttäjänimeäsi painamalla.

Näitä välilehtiä ja asetuksia käsitellään erikseen omissa ohjeissaan.

Tärkeitä huomioita omista asetuksista

Numerosarjat

• Muokkaa numerosarjat ennen kuin järjestelmään syötetään mitään tapahtumia
  • Jos tuot asiakastietoja Quickiin, tarkista, että numerosarjan viimeinen numero tulee tuotujen asiakkaiden jälkeen, ettei numerot mene päällekkäin
  • Katso ohje

Tositelajit

• Nämä kannattaa katsoa kirjanpitäjän ja Quickin asiantuntijan kanssa, mitä oikeasti käytetään. Oletuksena eri lajeja turhan paljon

Toimitusosoitteet

• Lisää yrityksesi eri toimipisteiden osoitteet tänne. Yhden osoitteen täytyy olla ensisijainen.
  • Katso ohje

Maksukohteen asetus

• Tälle välilehdelle lisätään mm. laskutuslisään ja rahtikuluihin liittyvät tuotteet
  • Et voi lisätä ostotilaukselle rahtikuluja, jos tänne ei ole määritetty rahtituotetta!
  • Jos haluat rahtikulujen vaikuttavan tuotteiden myyntikatteeseen, rastita täältä "Jaa maksut ja rahtikulut tuotteille"
  • Katso ohje

Taloushallinto

• Tänne täytyy lisätä mm. selvittelytili ja pyöristystili että järjestelmä toimii oikein

• Täällä ei saa ikinä olla päällä asetukset "Yliviivaa iän mukaan"!

Sähköpostitilit

• Laskujen lähetys ei toimi, jos tänne ei ole lisätty sähköpostitiliä!
  • Esim. Outlook ja Gmail vaativat omat tunnistautumistoimet, joten muista suorittaa ne loppuun asti
  • Katso tästä ohjeesta mitä vaaditaan laskutuksen toimimiseen

Myynti

• Tällä välilehdellä on paljon yrityskohtaisia asetuksia, joten tämä välilehti kannattaa käydä huolellisesti läpi
  • Täällä määritellään mm. mitä halutaan näyttää Saatavilla oleva määrä 1 ja 2-kentissä
  • Pyöristyskohtaan laitetaan yleensä 0,05 eli pyöristetään lähimpään viiteen senttiin. Tämä voidaan määritellä maksutavoissa, että pyöristys on käytössä vain käteismaksussa.
  • Varmista, että täällä on täppä päällä kohdassa Käytä viitenumeroa laskulla
  • Yrityksen pankkitili tulee lisätä tämän välilehden alaosaan! Lisää se ensin Pankkitilit-välilehdelle, niin voit sitten valita sen tähän. Tässä oleva tilinumero näkyy mm. laskulla.
  • Katso tarkempi ohje tästä näkymästä

Osto

• Nämä liittyvät ostolaskujen käsittelyyn dokumenttikeskuksen kautta
  • Katso nämä Quickin asiantuntijan kanssa, mikäli yrityksesi käsittelee ostolaskuja Quickissä

Sekalaista

• Täältä lisätään työasemat, jotka tarvitaan mm. kassan toimintaan.
  • Jos haluat ostohinnan päivittyvän vastaanotoissa, laita täältä täppä päälle
  • Mikäli tuotteille on määritetty ostopakkauskohtaiset määrät, voidaan täältä määrittää, että nämä määrät huomioidaan ostotilauksia tehdessä
  • Myös jos halutaan lisätä useampi tekstikenttä tilaukselle, se täytyy sallia täältä (tekstikentät ongelma - syy - ratkaisu)

• Tekstiviestien lähetyksen sekä Trafi-haun tunnukset syötetään tälle välilehdelle!

Tulostimet

Pankkitilit

• Laskutus ei toimi, jos pankkitiliä ei ole lisätty tänne!
  • Katso ohje

Varasto

• Sijainnin ajuri on yleensä Varaston optimointi
  • Hinnan ajuriksi laitetaan lähes aina Keskihinta
  • Tässä voit myös määrittää, sallitaanko negatiivisten määrien myynti

• Muista lisätä tänne myös oletusvarasto!

Raporttien tekstit

• Voit vaihtaa raporteilla näkyviä tekstejä. Kaikkia raportteja ei vielä tällä hetkellä pystyt muokkaamaan.
  • Katso ohje

Suostumukset

• Lisää yrityksesi tietosuojaseloste tälle välilehdelle

Office 365

• Voit synkronoida Quickin Outlookin sähköpostin ja kalenterin kanssa
  • Katso ohje

Turvallisuus