Numerosarjat

Muokattu Fri, 03 Nov 2023 klo 01:54 PM

Menemällä Omiin asetuksiin ja "Numerosarjat"-välilehdelle pääset vaihtamaan mm. tilauksilla ja asiakastiedoissa käytettäviä numerosarjoja. Jokaiselle kategorialle on valmiina oma oletusnumerosarja, mutta voit vaihtaa ne mihin tahansa.

Nämä määritetään ennen kuin järjestelmässä on mitään tapahtumia!

Muista myös päivittää numerot kohdalleen esim. asiakastietojen tuonnin jälkeen, ettei numerot mene päällekkäin. Esim. jos asiakasnumerot alkaisivat numerosta 500 ja tuot järjestelmään 1000 asiakasta, viimeisin käytössä oleva numero täytyy alkaa 1500 jälkeen.

Painamalla suurennuslasikuvaketta aukeaa ikkuna, jossa pääset muokkaamaan haluttua numerosarjaa.

Muuttaaksesi numerosarjaa, valitse ensin mistä sen tulisi alkaa (esim. 50000 myynnin laskuille). Sen jälkeen valitse, kuinka pitkälle tämä sarja jatkuu kirjoittamalla sarjan lopetusnumero (esim. 99999).

"Viimeisin"-kentässä näkyy aina viimeisin numero sarjassa, joka on käytössä kyseisessä kategoriassa.

Jos haluat luoda useampia sarjoja, paina plus-nappia. Tällöin lisätään uusi rivi, johon voit kirjoittaa haluamasi sarjan nimen ja haluamasi numerot.

Jos huomaat, että numerosarja on käytetty loppuun, lisää uusi sarja jo olemassa olevaan sarjaan.

Ensimmäisessä kuvassa näet, että sama numerointisarja on käytössä sekä käteiselle että laskulle. Nämä ovat kaksi sarjaa, jotka kuuluvat samaan kategoriaan. Voit kuitenkin halutessasi erottaa käteismyynnin ja laskut omiin sarjoihinsa.

Varmista vain, että kahdella numerosarjalla ei ole päällekkäisiä numeroita samassa kategoriassa.

Muista tallentaa muutokset.