Omat asetukset - Myynti

Muokattu Thu, 11 Jan 2024 klo 02:41 PM

Omien asetusten Myynti-välilehdeltä löydät useita asetuksia, jotka vaikuttavat myyntiprosessien toimintaan.

Nämä asetukset on tärkeää käydä perusteellisesti läpi ja muokata tarpeen mukaan, kun Quick 3 -järjestelmä otetaan käyttöön. Yksinkertaiset säädöt voivat tehostaa prosesseja ja tarjota tarkempaa tietoa.

Yleinen

Tässä voidaan määrittää esim. käytetäänkö pyöristyksiä. Pyöristyksiä halutaan käyttää vaikkapa silloin, kun käytössä on käteiskassa ja halutaan pyöristää summat lähimpään viiteen senttiin. Muista laittaa maksutavoista pyöristys käyttöön käteiselle.

Tässä voidaan myös päättää, halutaanko maksuehtojen ja hintojen päivittyvän, kun tilauksen asiakasta vaihdetaan. Näin huomioidaan asiakkaiden erilaiset maksuehdot ja hintasopimukset.

"Tilausta siirrettäessä kassaan sisällytä myös eri maksajien rivit" = Tässä voi valita, vaikuttaako eri maksajat tilauksen kassaan siirtämiseen.

• Jos tässä valitaan "Ei", eri maksajien rivit eivät siirry kassaan. Vain siis ne rivit siirtyvät, jotka kuuluvat tilauksen pääasiakkaalle.
  • "Kyllä" = kaikki rivit siirtyvät kassaan huolimatta maksajasta.
  • Jos tässä on valittuna "Kysy", saat ilmoituksen, kun siirrät kassaan sellaista tilausta, jossa toimitusasiakas on eri kuin maksaja:

Varatuote: Jos tuotteita tuodaan Quickiin ulkoisista varaosaluetteloista tai erilaisia integraatioita hyödyntäen, eikä tuotteen tietoja löydy paikallisesti tai hinnastohotellista, käytetään tämän varatuotteen tietoja. Tuotteen pakolliset tiedot, kuten tuoteryhmä ja toimittaja, saadaan tältä varatuotteelta.

Mikäli yrityksessä myyjillä on omat vakioasiakkaansa, voidaan käyttää asiakkaan oletusmyyjiä. Kun tämä asetus on päällä, asiakaskortin Hallinto-välilehdeltä voidaan määrittää asiakkaan oletusmyyjä, jota tilauksella käytetään.

Asiakas --> Hallinto:

"Salli tarjouksen/tilauksen yksikkömuuttujien muokkaaminen" = Salli laitteen parametrien muokkaaminen tarjouksella/tilauksella

"Siirrä lohkotekstit laskutekstiin" = Valitse, haluatko lohkolle kirjoitetut tekstit näkyviin laskulle

Rahti

Tässä voit valita, haluatko tilauksen kokonaissumman vaikuttavan rahtikuluihin. Rahtikulujen laskenta määritellään "Lähetykset"-valikossa, "Toimitustavat"-välilehdellä. Tähän vaikuttavat käytettävät integraatiot, yrityksen tarpeet ja sopimukset, joten nämä täytyy katsoa tapauskohtaisesti.

Saatavilla oleva määrä

Tässä olevassa alasvetovalikossa voit valita, mitä saldoa näytetään.

Voit liittää käyttäjän sijainteihin Resurssien haun kautta. Valitse haluamasi käyttäjä ja mene Asetukset-välilehdellä olevaan Sijainnit-kohtaan. Voit valita tähän haluamasi varaston joko varastosijaintien tai profiilin perusteella.

Mikäli valitset näytettäväksi ensisijaisen sijainnin summan, käytetään jokaisen resurssin ensisijaista varastoa.

Saatavilla oleva määrä 1 ja 2

Tilauksella näytetään kaksi saatavilla olevaa määrää tuotteelle. Voit valita näihin kenttiin, mitä saldoa näytetään. Molempia kenttiä ei ole pakko käyttää, vaan toisen voi halutessaan piilottaa tilausnäkymästä.

Varastomäärä = Kaikki varastossa olevat, riippumatta paljonko tilauksille on varattu

Sulje pois varatut = Vähentää avoimilla tilauksilla olevat tuotteet, mutta ei nykyisellä tilauksella olevaa määrää

Vähennä tilauksella oleva määrä = Sama kuin ylempi, mutta nykyisellä tilauksella oleva määrä vähennetään

Älä huomioi pidossa olevia tilauksia = Jos tilaus pidossa, sen tuotteiden katsotaan olevan vapaita

Sisällytä ostotilauksen määrä = Tämä näyttää myös tuotteet, jotka on tilattu, mutta eivät ole vielä saapuneet

Tilauspohjat

Valitse tähän kohtaan mitä pohjaa käytetään missäkin tilanteessa. Oletuspohjat jokaiselle osiolle on pakko olla olemassa, mutta ylärajaa pohjien määrälle ei ole. Katso ohje.

Pankkitilit

Pankkitilinumero lisätään Pankkitilit-välilehdelle. Voit lisätä useamman pankkitilin. On tärkeää lisätä IBAN-muotoinen pankkitili sekä pankin tunnus BIC, jotta ulkomaan maksut ovat mahdollisia.

"Myynti"-välilehdellä valitaan mikä pankkitili toimii oletuksena. Tämä tilinumero tulee näkyviin mm. tilaukselle ja laskulle.

Mikäli yksittäisen laskun kohdalla halutaan muuttaa käytettävää tilinumeroa, se voidaan tehdä ohittamalla oletustilinumero.

Esim. jos lasku on Norjan kruunuina ja tälle valuutalle on oma tili, vaihda se laskun "Lisätietoja" välilehdeltä.

Maksutavat

Tähän määritellään maksutavat, jotka ovat voimassa verkkokaupassa.

Maksutavat on kuitenkin luotava etukäteen omassa valikossaan ja laitettava ne Internet-välilehden alle, ennen kuin niitä voi valita omista asetuksista.

Keräilylista

Mikäli yrityksellä on iso varasto ja myytäviä tuotteita on paljon, saattaa olla hyvä käyttää keräilytoimintoa. Katso ohje.

Keräilyn toimintaan vaikuttaa myös tuotteiden yhteydet, jotka voivat olla siis esim. tuotepaketteja. Tästä aiheesta on myös oma ohje.

Tilaus

Kopioi myös varastonhallintaan kuulumattomat tuotteet ostotilaukseen = Tuotteen ilman varastonhallintaa ovat esim. rahtikulut, työveloitus ja laskutuslisä. Yleensä näitä ei haluta kopioida ostotilaukselle, sillä kyseessä on useimmiten tuote, jota ei voi tilata.

Jaa lohkoihin laitetta kohden kopioitaessa tilausta ostotilaukseen = Ostotilauksella jokaiseen laitteeseen kuuluvat tuotteet ovat omissa lohkoissaan

Näytä varoitus laitteelle avoimissa tilauksissa / vahvistamattomissa tarjouksissa = Saat ilmoituksen, mikäli valitsemasi laite löytyy jo avoimelta tilaukselta tai vahvistamattomalta tarjoukselta. Tämä asetus saattaa olla hyvä esim. ajoneuvokaupassa, ettei vaikkapa jo myytyä ajoneuvoa vahingossa tarjota toiselle asiakkaalle.

Automaattinen kysely ostopyynnöstä = Mikäli lisäät tilaukselle tuotteen, jota ei ole varastossa, tämän asetuksen ollessa päällä avautuu ikkuna, jossa voit lisätä kyseisen tuotteen ostopyyntöön.