Laitteen myynti

Muokattu Mon, 02 Oct 2023 klo 12:14 PM

Sekä käytetyn että uuden laitteen myyntimenettely toimii samalla tavalla

• Mene asiakkaan hakuun, ja valitse asiakas kenelle olet myymässä
  • Mene "Myynti"-välilehdelle kohtaan tilaus ja paina plus-nappia tai valitse valikon kautta oikea tilauspohja. Laitteen myynti vaatii tilauksen tyypiksi "Ajoneuvomyynti".

Uusi tilaus avautuu asiakkaan tiedoilla. Vaihtoehtoisesti voi mennä tilauksen haun kautta ja lisätä sinne asiakkaan.

• Tallenna tilaus
  • Myytävä laite on liitettävä lohkoon. Paina kynän kuvaa, niin pääset lohkon muokkaukseen

• Avautuu ikkuna, jossa voit lisätä myytävän laitteen
  • Paina Ok vahvistaaksesi

• Lisää tuotekoodi, jota käytetään laitteen myyntiin. Jos kyseessä on käytetty kokonaisuus, käytetään yleistä koodia, joka on perustettu sitä varten, esim. KÄYTETTYM0%. Uusia kokonaisuuksia myytäessä käytetään koodia, joka löytyy Merkit- ja mallit -puusta "Päätuote"-välilehdeltä.
  • Huomioi, että myymäsi ajoneuvon täytyy olla ensin yrityksesi varastossa, toisin sanoen sisäisen asiakkaan omistuksessa, joka on nimeltään esim. Autot varastossa
  • Voit lisätä verot ja rekisteröintimaksut yms. päätuotteen "Tuotteiden yhteydet" välilehdelle, jolloin ne tulevat automaattisesti tilaukselle. Laitteen kustannukset lisätään automaattisesti tuoteriville. Loppusumma muodostuu kirjanpidossa projektinumeroon liitetyistä kuluista. Rivin kustannushintaa käytetään varaston kustannusten ja varaston käytön kirjanpidolliseen käsittelyyn.
  • Lisää mahdolliset muut tuotteet tilaukselle. Jos tuotteet eivät liity samaan projektinumeroon, laita ne omalle lohkolle.
  • Valitse oikea tilaustyyppi, tässä tapauksessa ajoneuvomyynti. Tämä on tärkeää, jotta oikeat tiedot tulevat laskulle.

• Kun kaikki tiedot on syötetty, voit tehdä tilauksesta laskun tai siirtää sen kassaan
  • Omistushistoria tulee näkyviin laitteen "Historia"-välilehdelle