Vaihtoajoneuvo

Muokattu Wed, 11 Oct 2023 klo 12:05 PM

• Etsi ensin asiakas. Vaihtoajoneuvo tulee kirjata asiakkaalle etukäteen, jotta prosessi sujuu helpommin
  • Mene asiakaskortilla "Myynti"-välilehdelle ja luo uusi tilaus

Mikäli tilauksen oletuspohjana on pohja, jota käytetään ajoneuvomyynnissä, voit myös painaa Alt + O. Jos käytettävä pohjaa täytyy valita, pääset siihen oikealla olevasta valikosta.

• Tallenna tilaus
  • Syötä tuotenumeroksi se, joka on määritetty vaihtoajoneuvoa varten (esim. KAO0 - Käytetyn ajoneuvon osto 0%)
  • Määräksi tulee -1, sillä tämä tulkitaan ostoksi
  • HUOM! Mikäli teillä on myös käytettyjen tuotteiden myyntiä, älä käytä samaa koodia käytetylle tuotteelle ja vaihtoajoneuvolle. Automaatio ei muuten toimi oikein ja se aiheuttaa myös virheitä kirjanpidossa.
  • Vaihtoajoneuvo liitetään lohkoon. Saat sen lisättyä avaamalla lohkon muokkausikkunan painamalla kynän kuvaa

Laitteen tilat täytyy olla määriteltynä, että vaihtoprosessi toimii oikein.

• Vaihtohinnan omakustannuskenttä ei saa aiheuttaa kirjauksia. Päätuotteen tuotekortilla "Asetukset"-välilehdellä voidaan laittaa täppä päälle "Hankintahinta = myyntihinta myyntihetkellä", jotta vältetään virheellisen bruttovoiton esittäminen. Tämä koskee laitteita, joiden hinnasta lasketaan veroja tai muita kuluja. Veroa ei haluta laskea mukaan myyntikatteeseen.
  • Käytä vaihtolaitteen myymiseen oikeaa tilaustyyppiä oikeanlaisten lohkojen kanssa, esim. Ajoneuvomyynti
  • Voit laskuttaa tilauksen oikean ylänurkan valikosta, kun kaikki tiedot on lisätty tilaukselle
  • Vaihto (-1) rekisteröidään ostoksi, katso että tämä menee kirjanpidossa oikein (ART=Osto)
  • Omistaja vaihtuu automaattisesti sisäiseksi / varastoasiakkaaksi. Tämä näkyy myös laitteen historiassa.
  • Laite saa omistajan vaihtuessa uuden projektinumeron (jos tämä asetus on päällä)
  • Laitteen tila muuttuu käytetyksi laskutuksen yhteydessä