Laite

Muokattu Tue, 28 Nov 2023 klo 01:21 PM

Laiterekisteriä käytetään rekisteröimään tuotteita, joista halutaan tarkempia tietoja, yksityiskohtaista ja jatkuvaa huoltohistoriaa, erillistä projektikirjanpitoa kannattavuuden tarkasteluun ja mahdollisuutta hyvään seurantaan. Tämä voi koskea kaikenlaisia ajoneuvoja, sähköisiä laitteita tai muita tuotteita, joilla on oma tunnistetieto.

Asiakkaille rekisteröitävät laitteet voidaan liittää tilauksiin/laskuihin huoltohistorian tallentamiseksi ja ne voidaan liittää kalenteriin työpajan huoltoaikojen varaamiseksi.

Täydellisen seurannan varmistamiseksi laitteet rekisteröidään sisäisille asiakkaille. Kaikki laitteet saavat projektinumeron, jolle kirjataan siihen liittyvät tapahtumat sekä tulot. Tämä muodostaa perustan projektien kirjanpidolle ja kannattavuuden seurannalle. Kannattaa perehtyä ohjeisiin yksilöityjen tuotteiden myymisestä.

Esimerkki laitteesta.

• Projektinumero: Jokainen laite saa oman projektinumeron, joka toimii sen tunnisteena vähän rekisterinumeron tapaan. Projektinumero kuitenkin vaihtuu esim. silloin, kun omistaja vaihtuu. Itse rekisterinumero laitetaan Parametrit-välilehdelle (kuten kuvassa AA1234)
  • Kuvaus: Kenttä lisätietoja varten, käytä tarvittaessa
  • Malli: Tämä valinta on pakollinen, sillä laitteen toiminta ja asetukset määräytyvät sen perusteella. Mallin asetukset määritetään Merkki- ja mallirekisterissä. Mikäli mallia ei löydy, se täytyy ensin perustaa merkki- ja mallirekisteriin, jonka jälkeen sen voi valita laitteelle.
  • Omistaja: Kertoo, kuka omistaa laitteen. Se voi olla ulkoinen tai sisäinen asiakas. Asiakas voidaan syöttää suoraan tähän kenttään. Jos asiakasnumero muuttuu, se kirjataan omistajanvaihdokseksi.
  • Käyttäjä: Mikäli käyttäjä on eri kuin omistaja, laitetaan se tähän kenttään
  • Tila: Tämä on myös pakollinen tieto. Yleensä tämä on esim. uusi tai käytetty. Yhdessä mallin kanssa tämä vaikuttaa myynti- ja vaihtoautomaatioon
  • Parametrit: Tässä näkyvät kentät on määritelty merkki- ja mallirekisterissä. Kentät siis riippuvat siitä, minkä mallin olet tähän valinnut. Kenttiä voidaan tarvittaessa määrittää pakollisiksi, esim. rekisterinumero, vuosimalli ja mittarilukema. Näin saadaan tarkempaa tietoa laitteesta.

Lue myös Laitteiden haku