Ressurs – oppsett av epostkonto

Endret Wed, 31 May 2023 ved 11:45 AM

For å kunne benytte den enkelte ressurs sin mailadresse som avsenderadresse ved sending av epost fra Quick3 må man først ha gjort oppsett på klienten, se her

Deretter må det gjøres oppsett av mailinformasjon på ressursen.

Dette gjør du under hovedmenyen Ressurs og fanen epostkontoer:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Ved å klikke "legg til", kommer man til dette bildet hvor man gjør oppsettet av e-postkonto. Her velger du aller først hvilken type e-postkonto som skal settes opp. Vi skiller hovedsakelig på de som bruker Microsoft Office 365 og de som benytter annen leverandør.

Her er en beskrivelse av hva som skal fylles ut i oppsettet:

Type:Kan velge mellom "brukernavn og passord" eller "Microsoft Office 365". Om dere benytter Microsoft Office 365 som deres e-postleverandør må denne typen benyttes.
Omfang:Dropdown-meny hvor du velger hva e-posten skal brukes til.
Beskrivelse:En passende beskrivelse for epost kontoen, i.e. navnet ditt
Avsendernavn:Visningsnavnet dit ved sending av e-post. Det navnet som vil vises hos mottaker av e-posten
Autensisering:Ja, denne skal krysses av
Epost:Kontoen som epost skal sendes fra. i.e. ditt.navn@dittdomene.no
Brukernavn/Passord:Disse feltene må ha verdiene gitt av tjenesteleverandøren, brukernavn er ofte samme som epost adressen din. Passord er vanligvis samme som på din epostkonto, kan og være at du må bruke ett APP passord. Om du får en advarsel om feil i autentisering så se artikkel Problem med epost innstillinger. Ved type "Microsoft Office 365" vil det ikke være mulig å skrive inn passord, men når alt annet er fylt ut, og man klikker "ok", vil man bli sendt videre for autentisering hos Microsoft Office 365.

Tjenernavn:

Addressen for å sende epost. Noen eksempler:
- Office365: smtp.office365.com
- Gmail: smtp.gmail.com
Portnummer: Normalt 465 eller 587. NB! Kan ikke være port 25!
SSL:Protokollen som skal brukes for kryptering ved forsendelse til tjenesteleverandøren.
Standard:Marker denne om du ønsker at denne epost konto skal komme som førstevalg

Microsoft Office 365

I forbindelse med at Microsoft Office 365 nå deaktiverer støtte for "Basic SMTP Authentication har vi lagt til støtte for OAUTH2 avansert autentisering. Dette betyr at vi nå også støtter flerfaktor-autentisering mot Office 365.