Bankterminal - Oppsett

Endret Sun, 30 Jun ved 10:31 PM

Før du begynner

Vi har støtte for Nets og point terminaler

Hvis du skal kjøpe ny terminal anbefaler vi pr 2024, Ingenico Desk 3500 eller Move 3500.

Sørg for at:

• Quick utilityservice er satt opp på korrekt måte. Artikkelen om oppsett av utilityservice finner du her -> Quick Utilityservice
  • Nets via ethernet kabel: PC'n har fast IP.
  • Point via ethernet kabel: Terminalen har fast IP.

Merk: Hvis terminalen er ny, må det kjøres en avstemming før første gangs bruk.

Koble terminal via USB kabel

Se til at bankterminalen din kommer opp i enhetsbehandling i windows, og står i modus for integrering med kasse i terminalens innstillinger. Dette stilles inn her: Kjøpmannsmeny->parameter->endre->kasse->ECR JA og tilkoblingstype USB-SLAVE.

1. Installer korrekt driver for bankterminalen. Klikk her for driver til ingenico(Nets).
  2. Klikk på "Payment terminal"- fanen og sørg for at port i enhetsbehandling(windows) og Utilityservice stemmer(f.eks COM1), hvis ikke restart utilityservice for å laste inn på nytt.
  3. Velg Device vendor: Nets/Baxi, Connection type: USB.
  4. Huk av for "Active" og trykk på "Apply" for å lagre innstillingene.

Koble terminal via ethernet kabel

Se til at bankterminalen din er koblet til og står i modus for integrering med kasse

Kjøpmannsmeny->parameter->endre->kasse->ECR JA og tilkoblingstype Ethernet.

Nets terminal:

1. Se til at Kasse PC'n har statisk IP på nettverket, ellers vil denne kunne endres uten forvarsel, og terminalen vil slutte å fungere.
  2. Angi Kasse PC'n sin IP adresse (eks.: 192.168.001.005) og Port i terminalen's innstillinger (standard port er 6001)
  3. Velg Device vendor: Nets/Baxi, Connection type: Ethernet og Port: 6001
  4. Klikk på active og Apply.

Point terminal:

1. Se til at terminalen har statisk IP på nettverket, ellers vil denne kunne endres uten forvarsel, og dette vil ikke reflekteres i Utility Service, og terminalen vil slutte å fungere.
  2. Angi terminalensIP adresse og Port i UtilityService(Payment terminal)
  3. Velg Device vendor: Nets/Baxi, Connection type: Ethernet og Port: 6001
  4. Klikk på active og Apply.

Legge til terminalen i kassen

Når terminalen er satt opp med enten USB eller Ethernet kabel, går du til kasser i Quick 3, og søker opp terminalen i den kassa den skal være tilgjengelig.

Navnet på terminalen vil være f.eks  "Nets/Baxi - "Navnet du har satt i utility service" " som vist under her.

Terminalen blir da tilgjengelig for alle brukere som har tilgang til denne kassen, uansett hvilken pc de jobber fra, forutsatt at pc hvor utilityservice for terminalen er påslått og utilityservice kjører.

Test at det fungerer

For å teste gå i kassen og kjør en testbetaling på f.eks 1 krone, sålenge betalingen kommer til terminalen er oppsettet riktig, og du kan velge å betale eller avbryte transaksjonen, og begynne å ta betaling med terminalen.

Feilmelding i utilityservice?

Hvis det mot formodning nå ikke fungerer, start med å sjekke at verdier er like i utilityservice/bankterminal og registerredigering.

• Bankterminalen har en gitt baudrate verdi, dette finner du ved å gå inn i bankterminalens parameter, hvor du var tidligere i veiledningen. Vanlige verdier for baudrate er 56700 og 9600.
  • UtilityServiceUID skal stemme med server ID under "settings" i utilityservice.
  • IP adresse, hvis terminalen er satt opp med Ethernet kabel.

Du kan også sjekke at alle tillatelser og unntak i windows ikke har blitt endret, les om dette i artikkelen Quick Utility Service

Har du fortsatt problemer kan du lese mer i artikkelen Feilsøking av bankterminaler.