Printer - Oppsett

Endret Fri, 5 Jul ved 1:55 PM

Før du begynner

Sørg for at:

1. Quick Utilityservice er satt opp på korrekt måte. Artikkelen om oppsett av utilityservice finner du her -> Quick Utilityservice
  2. Printeren er riktig installert og fungerer som den skal med utskrifter fra Windows.

Legge til printere i Quick 3

1. Klikk på "Printing"-fanen.
  2. Huk av for "Upload Printers Automatically".
  3. Fjern avhukingen på de skriverne du ikke vil vise i Quick3.
  4. Om du legger til en ny skriver i Windows, kan du trykke på "Refresh" for å oppdatere listen.
  5. Merk! Knappen for "Upload printers" laster opp endringer umiddelbart, men er bare tilgjengelig om du kjører i Manual eller Automatic-modus. Les mer om kjøremoduser under "Status"  i Quick Utilityservice veiledningen.

Se tilgjengelige printere i Quick 3

Etter du har lastet printerene inn i Quick 3, kan du se tilgjengelige printere i klientinnstillinger -> Skrivere.

Merk at hvis du har flere pc'r med utilityservice satt opp, blir printerene lagt under navnet på den utilityservice'n de tilhører.

Sørg derfor at du ser på den utilityservice det gjelder.

Sette opp standard printere for brukere

For å lære mer om hvordan du sette printere som standardprinter for hver enkelt bruker(ressurs) se artikkel om Rapportdestinasjoner.

Feil med printere

Opplever du trøbbel med printere, sjekk først at de fungerer som de skal i Windows, og at de har riktig IP adresse.

Dette kan sjekkes enkelt med en nettverksscanningprogramvare som f.eks Advanced IP Scanner.

Etter at dette er kontrollert og eventuellt rettet opp, slett printeren i klientinnstillinger, ta en restart av Utilityservice og last inn printeren på nytt. Når printeren blir tilgjengelig i klientinnstillinger, kan du prøve å skrive ut på nytt.

Du kan også sjekke at alle tillatelser og unntak i windows ikke har blitt endret, les om dette i artikkelen Quick Utility Service

Midlertidlig løsning

For å omgå problemer med hurtigutskrift, kan du løse det enkelt med å slå av hurtigutskrift inntil problemet er fikset.

Du vil da også få muligheten til å lagre dokumentet lokalt på din pc, og kan videresende det på mail til kunden også hvis det skulle være ønskelig.

Utskrift

Fra fakturabildet kan du da velge å dokumenter fra Quick3 lokalt på datamaskinen din.

1. Deaktiver hurtigutskrift
  2. Trykk på printikonet, dette åpner en ny side med forhåndsvisning av dokumentet.
  3. Klikk deretter på printer i den nye siden og velg "Skriv ut fra nettleseren" eller "Skriv ut fra PDF-applikasjon"

Lagre dokumenter lokalt på pc

Følg samme prodsedyre som i avsnittet om Utskrift ovenfor

Men i dette tilfellet velg disketten, og hvordan du ønsker å lagre dokumentet. Her det er det mest vanlig å bruke PDF.

Fakturaen blir da lastet ned til nedlasting-mappen på din PC.