E-post oppsett

Endret Tue, 13 Aug ved 10:00 AM

Før du begynner:

Det er to mulige oppsett som kan gjøres, selve fremgangsmåten er lik, men gjøres på to forskjellige steder i Quick3 og har forskjellige formål.

• Individuell epost pr bruker: Settes opp på hver enkelt ressurs og lar deg sende epost i quick3 fra din egen epostadresse. eksempelvis dittnavn@dittfirma.no.
  • Epost for felles bruk: Settes opp i klientinnstillinger, her kan du legge inn en eller flere felles adresser å falle tibake på hvis det er brukere som ikke har egen epost eller i de tilfellene du ikke ønsker å sende direkte fra din egen mail i Quick 3, eksempelvis post@dittfirma.no,noreply@dittfirma.no.

Legge til individuell epostkonto i ressurs

1. Gå til Ressurssøk og åpne ressursen du vil legge til e-postkonto.
  2. Klikk på fanen "Epostkontoer.
  3. Klikk på hamburgermenyen og "legg til". Ett nytt vindu "Opprett E-postkonto" kommer frem.

Legge til felles epostkonto i klientinnstillinger

1. Gå til Klientinnstillinger.
  2. Åpne fanen "Epostkontoer".
  3. Klikk på hamburgermenyen og "legg til". Ett nytt vindu "Opprett E-postkonto" kommer frem.

Opprett E-postkonto

1. Fyll inn inn nødvendig informasjon 1-14(Se tabellen lenger ned for mer info, og merk at)
  2. Klikk på OK knappen. Hvis du benytter Office 365, følg videre instrukser i eksternt vindu som kommer opp.

Type(1):Kan velge mellom "brukernavn og passord" eller "Microsoft Office 365". Om dere benytter Microsoft Office 365 som deres e-postleverandør må denne typen benyttes.
Omfang(2):Velg i Dropdown-meny hva e-posten skal brukes til.
Beskrivelse(3):En passende beskrivelse for epost kontoen, i.e. navnet ditt
Avsendernavn(4):Visningsnavnet dit ved sending av e-post. Det navnet som vil vises hos mottaker av e-posten
Brukernavn(5):Brukernavn er ofte det samme som epost adressen din
Disse feltene må ha verdiene gitt av tjenesteleverandøren
Epost(6):Kontoen som epost skal sendes fra. i.e. ditt.navn@dittdomene.no
Passord(7):Type "Brukernavn og passord" - Fyll inn passord
Type "Office 365" Passord fylles da ikke inn her, du blir videresendt til ekstern side for autentisering når du trykker på OK knappen, hvor du da legger inn passord.
Passord er vanligvis samme som på din epostkonto, det kan og være at du må bruke ett APP passord. Om du får en advarsel om feil ved autentisering så se artikkel Problem med epost innstillinger.

Tjenernavn(8):

Addressen for å sende epost. Noen eksempler:
- Office365: smtp.office365.com
- Gmail: smtp.gmail.com
Portnummer(9): Normalt 465 eller 587. NB! Kan ikke være port 25!
Autentisering(10):Skal være slått på.
Til info: Etter at Microsoft deaktiverte støtte for Basic SMTP authentication, har vi lagt til støtte for OAUTH2 avansert autentisering. Dette betyr at vi nå også støtter flerfaktor-autentisering mot Office 365.
SSL(11):Protokollen som skal brukes for kryptering ved forsendelse til tjenesteleverandøren.
Tjenernavn(12):Adressen for å motta epost
Type "Brukernavn og passord"
Type "Office 365" feltet er låst på riktig verdi.
Portnummer(13):Normalt 993 for beste kryptering.
SSL(14):Protokollen som skal brukes for kryptering ved mottakelse fra tjenesteleverandøren.

Sett som standard

Når epost oppsettet er klart, husk å huke av "standard" for at denne adressen skal velges automatisk når du skal sende mail fra Quick3. Dette gjøres også enten i ressurs eller klientinnstillinger ut ifra hvilken mail du vil at skal være standard avsender mail.

E-post maler

Forenkle prosessen og øk produktiviteten ved utsending av e-post og sms ved å opprette dine egne maler.

Les mer i vår artikkel om E-post og sms maler.

Problemer med oppsett

Opplever du problemer, se vår artikkel problem med epost innstillinger.