Merkki- ja mallirekisteri

Muokattu Mon, 02 Oct 2023 klo 11:52 AM

Merkki-/mallirekisteri on dynaaminen ja se voidaan räätälöidä kaikenlaisille toimialoille. Mikään ei ole ennalta määrätty, joten voit muokata sitä omien toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti. Tässä ohjeen esimerkit koskevat eri ajoneuvotyyppejä, mutta samaa voi soveltaa myös sähköisiin komponentteihin, mittalaitteisiin tai vaikkapa työkaluihin.

Luo puurakenne tyypeille ja malleille, jotka sopivat päätuotteisiinne. Saadaksesi täyden hyödyn tästä toiminnosta suosittelemme, että rakenne asetetaan mahdollisimman yksityiskohtaiseksi. Voit esimerkiksi käyttää rakenneosia Merkki - Malli - Tyyppi - Vuosimalli. Voit toki luoda rakenteen ilman yksityiskohtaisempia alitasoja, mutta tällöin menetät mahdollisuuden liittää tiettyjä osia malleihin, mikä voi olla tärkeää esimerkiksi Quick3-verkkokaupan käytössä. Rakennetta voi myös laajentaa myöhemmin, jos haluat aloittaa yksinkertaisemmin.

Merkki-/mallirekisteri sisältää pääasetukset päätuotteiden myynnin hallintaa varten, joten on tärkeää, että määritykset on kunnossa.

Tässä on esimerkki:

Laitteet sijoitetaan merkki- ja mallipuuhun niiden tyyppien mukaisesti, esim. auto, moottoripyörä tai vene. Tämän tiedon pitäisi tulla automaattisesti Trafin kautta.

Eri merkeille ja malleille on määriteltävä säännöt ja asetukset, jotka ovat perustana haluttujen toimien toteuttamiselle uusien ja käytettyjen ajoneuvojen myynnin ja kaupankäynnin yhteydessä. Esimerkkejä joistakin asetuksista ovat parametrit, myyntiparametrit, päätuotteiden tuoteyhteydet, varastossa olevien laitteiden sisäiset asiakkaat ja ulottuvuudet. On tärkeää, että nämä arvot on asetettu oikein, jotta automaatio myynnin, vaihtojen, ajoneuvon kokonaiskustannushinnan laskennan, omistajanvaihdoksen ja myynnin kirjanpidon yhteydessä on toiveidesi mukainen.

Perusasetukset tehdään kerran ja käyttäjän täytyy huolehtia ylläpidosta, jos muutoksia tulee tai uusia tuotteita lisätään. Tarvittavat asetukset ja järjestelyt on kuvattu ohjetiedostossa. Katso yhteenveto tästä.

Jokaiselle mallipuun haaralle voidaan syöttää erilliset asetukset. Tämä tarkoittaa, että oikealla puolella oleva kuva muuttaa sisältöä, kun klikkaat tasosta toiseen. Asetukset, joiden on oltava yhteisiä useille tasoille, sijoitetaan alimmalle tasolle, mitä nämä koskee.

Parametrit ja Myyntiparametrit ovat kenttiä, jotka koskevat niihin sijoitettuja laitteita. Mallin taso hierarkiassa määrittää, mitä parametreja sillä on. Yksittäiselle mallille voidaan myös laittaa omat parametrit, mutta yleensä ne kannattaa määrittää tasokohtaisesti.

Jos malliketjussa on taso, jonka ei pitäisi näkyä haussa ja otsikoissa, valitse "Ohita haussa ja otsikoissa". Tällä voi olla merkitystä esimerkiksi, jos mallin nimi on liian pitkä ja siinä on linkki, joka voidaan piilottaa tietoja menettämättä.

Useiden tasojen lisääminen

Kuten mainittiin, tämä hierarkia on säilytettävä, kun uusia malleja lisätään. Jos haluat lisätä uuden tason hierarkiaan, klikkaa haluamaasi tasoa.

Avaa valikko hiiren oikealla ja valitse "Lisää".

Anna tasolle sopiva nimi. Huomioi, että se ei saa olla liian pitkä. Jos tällä tasolla on oltava tiettyjä ominaisuuksia, ne lisätään oikeanpuoleisten välilehtien alle.

Jos tason säännöt on määritelty korkeammalla tasolla, tälle tasolle ei tule syöttää mitään.

Jos esimerkiksi Yamahalle tulee uusi malli, kaikkien sääntöjen on oltava täysin määriteltyjä Yamaha-tasossa, eikä uusi malli tarvitse omia asetuksiaan.