Märke och modellregister

Ändrad den Thu, 11 Jan 2024 vid 11:59 AM

Inledning

Märke-/Modellregisteret är en dynamisk funktion som kan anpassas till olika branscher. Den är inte förinställd och kan skräddarsys efter specifika behov och önskemål. Denna guide fokuserar på användningen för olika typer av fordon men kan också appliceras på elektriska komponenter, mätinstrument, verktyg, GMS-registrering och andra enheter som behöver loggföras.

Innehåll i Märke-/Modellregisteret

Märke-/Modellregisteret är kärnan i hanteringen av kapitalvaruförsäljning och bör därför vara väl utarbetat "Gärna på Märke – Modell – Typ – Årsmodell nivå.

Det kan sättas upp utan detaljerade undernivåer, men då förlorar man bland annat möjligheten att koppla specifika delar till modeller, vilket är en viktig inställning vid användning av Quick3 webbutik."

1. Definition av Regler och Inställningar

• Definiera regler och inställningar för försäljning och inbyte av nya och begagnade fordon.
    • Exempel på inställningar:
    • Korrekt uppsättning av dessa värden är avgörande för automatiska processer såsom försäljning, inbyte, beräkning av individens totala kostnad, ägarskifte och bokföring.
  2. Grundinställningar

• Grundinställningarna görs en gång och måste underhållas vid förändringar eller när nya produkter tillkommer.
    • Se hjälpfilen och artikeln "Skapa försäljning av kapitalvaror" för en sammanfattning.
  3. Förgreningar i Modellträdet

• För varje förgrening i modellträdet kan egna inställningar läggas till.
    • Gemensamma inställningar för flera noder läggs på lägsta nivå där de ska gälla.
    • Parametrar och Salgsparametrar är inställningar för fält som är relevanta för en enhet placerad i en specifik nod/modell.
  4. Lägga Till Fler Noder

• När nya modeller tillkommer måste hierarkin uppdateras.
    • För att lägga till en ny nod, klicka på föräldranoden, öppna menyn och välj "Lägg till".
    • Ge noden ett lämpligt namn och definiera egenskaper under flikarna på höger sida.
    • Om regler för noden redan är definierade på en högre nivå, behöver inga nya inställningar göras för denna nod.

Skapa en Trädstruktur

1. Uppbyggnad:
    • Bygg en trädstruktur för typer och modeller som passar ert sortiment av kapitalvaror.
    • För att utnyttja funktionens fulla potential, rekommenderas en detaljerad uppbyggnad på nivåerna
      • Enhetstyp
      • Modell
      • Typ

2. Flexibilitet och Utvidgning:
    • Strukturen kan sättas upp utan detaljerade undernivåer, men detta begränsar vissa funktioner, som att koppla specifika delar till modeller.
    • En utvidgning kan göras senare för att börja enkelt.
  3. Placering av enheter
    • Enheter placeras i den modelltyp de tillhör, som nämnt ovan så är det viktigt att bygga en väl strukturerad grund
      Exempel på placering