Märke och modellregister kapitalartikel

Ändrad den Thu, 11 Jan 2024 vid 12:03 PM

Inledning

Denna manual beskriver hur man hanterar artikelanslutningar för kapitalvaruförsäljning, och hantering av Internkunder för enheter på lager inom Märke och modellregister.

Koppling

1. Kopplingen finns under en egen flik i Merke-/Modellregisteret.

Artikelankoppling för Kapitalvaruförsäljning

1. Definiera artikelnr:
    1. Lägg in de Kapitalartiklar som ska användas för försäljning av
      • Nya enheter
      • begagnade enheter
      • Demo.
    2. Artiklarna ska läggas in på den översta noden där det är relevant. Exempel: För Bil, BÅT. MC etc.
    3. Om mer specifika artiklar önskas, lägg dem i underliggande noder.

2. Koppling till Enhetsstatus:
    • Artikel kopplas till status på enheten Ny, begagnad eller Demo.
    • För inbyten ska status på ennheten vara Begagnad.
    • Läs även "Enhetsstatus" för mer information.

3. Viktiga Noteringar!:

• Inställningen är grundläggande för automatiskt ägarskifte vid försäljning av kapitalartiklar
      Artikel för "försäljning begagnat" ska aldrig användas för inbyten då dessa har olika kontoreferenser.

Internkunder för Lagerindivider

1. Ange Kundnummer:
    • Ange de kundnummer som gäller för lagerkund ny och brukt för den aktuella modellnoden.
    • Specificera enhetsstatus och korrekt kundnummer.
    • Detta hjälper till att filtrera lagerenheter för nya och begagnade enheter.
  2. Särskilda Inställningar:
    • Markera vilket kundnummer som är standard för inbyten.
    • Viktigt för att förhindra felplacering av inbyten, exempelvis på "Lager Demokjøretøyer".

Olika Lagerkunder per Avdelning

• Vid flera försäljningsställen kan det vara lämpligt att ha separata lagerkunder för varje plats.
  • Inbyten registrerade vid en avdelning ska placeras på den avdelningens lagerkund.

Begagnat:

• Skapa en internkund för "Lager begagnat" för varje avdelning.
  • Skapa en unik artikel för inbyten för varje avdelning.
  • Lägg in dessa i motsvarande nod i hierarkin.
  • Referens för "begagnad" ska ha Enhetsstatus: Begagnad.

Separata försäljningskonto per Avdelning:

• Om försäljning av nya och begagnade enheter ska bokföras separat per avdelning, behövs ett dubbelset av artikelnummer för försäljning.
  • Dessa måste läggas in under  "artikelkopplingar" för kapitalvaresalg".