Enhetsförsäljning

Ändrad den Mon, 22 Apr 2024 vid 03:14 PM

Inledning

Denna guide är utformad för att ge dig en grundläggande förståelse av hur arbetar med Enhetesförsäljning. Funktion är designad för att förenkla processen för försäljning och inbyte av enheter. Denna manual förklarar hur du använder funktionen effektivt.

Aktivering av enhetsförsäljning

Enhetsförsäljning kan aktiveras från direkt ifrån enhetssökning eller via kundkortet genom att klicka på knappen för enhetsförsäljning.

Startskärm

Startskärmen visar all relevant information som behövs för processen. Informationen utvidgas efter hand som mer data läggs till.

Process (Huvudvy)

1. Kundinformation:
    • Köpare läggs till som kund.
    • Om ni aktiverar funktionen direkt ifrån kundkortet, då fylls kunden i automatiskt.
    • Möjlighet att ändra kund och redigera kontaktinformation.

2. Inbyte:
    • Lägg till en enhet som ska bytas in.
    • Endast enheter som ägs av kunden och är registrerade på förhand kan användas.
    • Viktigt att enhetsinbytet har status "Begagnad". (Se artikel enhet #LÄNK)
    • Sätt det pris man har kommit överens om för inbytet

3. Försäljning:
    • Information om bokföringsregler, kundreferenser och leveransdatum.
      Bokföringsregler skall som vanligtvis följa det som är inställt för kunden, men kan ändras vid särskilda tillfällen

4. Kontrakt:
    • Information om betalningsvillkor och kontraktsvillkor.
    • Fyll i försäkringsbolaget (Ej krav)
    • Fyll i finansieringsbolaget (Ej krav)

5. Enhetsinformation:
    • Lägg till försäljningsenhet.
    • Möjlighet att redigera parametrar för enhet.
      Tips: Öppnar man enhetsförsäljning via enhetssök så kommer fältet enhet att fyllas i med vald enhet.

6. Prissättning:
    • Automatisk eller manuell prissättning för försäljningspriset, avgifter och utrustning.
    • Välj rätt artikel baserat på modell och status.

7. Monterad utrustning:
    • Hantering av utrustning som följer med enheten vid försäljning.

8. Val av Tillbehör:
    • Lägg till utrustning och tillbehör som är specifika för modellen.

9. Detaljer:
    • Sammanfattning av alla artiklar och priser inkluderade i försäljningen.

10. Skapa erbjudande/Order:
    • Välj att skapa ett erbjudande eller en order när all information är ifylld.