Lageröversikt - Plan för omstruktur

Ändrad den Thu, 11 Jan 2024 vid 11:43 AM

Inledning

Denna guide är avsedd att hjälpa er att effektivt organisera och strukturera er lageröversikt. Genom att följa dessa steg kan ni skapa en mer effektiv och överskådlig lagerhantering.

1. Förberedelser och Planering Innan du påbörjar arbetet med att organisera din lageröversikt, är det viktigt att ni noggrant planera och skissa upp strukturen. Fokusera på att skapa en detaljerad plan med noder och undernoder. För ytterligare vägledning, se vår artikel "Inventeringsöversikt: Strukturera för Optimal Effektivitet".

2. Omorganisering av Befintliga Platser Omorganiseringen av befintliga platser kan vara tidskrävande. Följande steg rekommenderas för att uppnå en effektiv och systematisk process:

1. Manuell Rensning - Radering av Oanvända Platser: Identifiera och radera platser som inte längre är i bruk. Kontrollera om det finns objekt kopplade till dessa platser för att undvika fel. -
  2. Sammanfogning av Dubbletter: Slå samman platser som är dubbletter, till exempel på grund av stavfel.
  3. Namnändringar: Korrigera felstavade platsnamn för att säkerställa en enhetlig och meningsfull struktur.
  4. Flyttning av Noder: Om din nuvarande hierarki inte är optimal, flytta noder till deras korrekta positioner.
  5. Lägg till undernoder: Om vissa nivåer i hierarkin saknas, skapa och placera nya undernoder.
  6. Avancerad Rensning För omfattande inventerier, använd funktionerna under "Lageröversikt - Avancerat" för att effektivisera processen.
  7. Skapa enhetliga mönster: Se till att alla platser under samma nod följer samma strukturella mönster. Använd "Redigera Valda" för att massredigera platser.

4. Hierarkisk Uppbyggnad När platserna är korrekt strukturerade, kan du börja bryta ner och anpassa dem enligt den önskade hierarkin.

1. Bygg Hierarki: Välj platser och använd "Meny - Bygg hierarki av valda". Var noggrann och använd förhandsgranskning för att säkerställa att uppdelningen är korrekt.
  2. Användning av Hierarkiska Symboler För att definiera hierarkin, använd följande symboler:
  • > för nivåförändringar utan tydlig avgränsare.
  • ? som jokertecken.
  • # för att indikera hierarkins nivå på platsen.
  • ( och ) för att göra en hierarkinivå valfri.
  • "%" för flera jokertecken i rad.

Exempel:

• "#>##>#>##" för att dela upp "A01B02" till "A 01 B 02".
  • "Row#_Shelf##" för att omvandla "RowA_Shelf02" till "A 02".
  • "???#%########" för att omvandla "RadA_Shelf02_Skuff3" till "A 02 Drawer3".

Följ dessa riktlinjer för att säkerställa en effektiv och systematisk sanering och strukturering av din inventering.