Konfigurera mallar för e-post och SMS

Ändrad den Tors, 4 juli vid 3:22 E.M.

Inledning

Denna guide är utformad för att hjälpa dig att förstå och använda och skapfärdiga mallar på ett effektivt sätt.

Med dessa mallar kan du snabbt och enkelt skapa och skicka specifika meddelanden via e-post eller SMS, vilket sparar tid och säkerställer att ditt budskap alltid kommuniceras på ett konsekvent och professionellt sätt.

1) Mallar

1. Den övre delen visar alla aktuella mallar för den valda typen
  2. Den nedre delen visar innehållet i den valda mallen

Där finns två typer av mallar i systemet som används för utskick,

• SMS-mallar
  • E-postmallar

2) Skapa en ny mall

1. Välj vilken typ av mall du vill skapa genom att trycka på fliken SMS-mallar eller E-postmallar
  2. Tryck på + uppe till höger för att skapa en ny mall

3) Grundläggande inställningar

1. Namn

Här anger du namnet på mallen. Detta fält tillåter inte användning av variabler.

2. Typ: Valet av typ avgör vad mallen handlar om och vilka variabler som kommer att vara tillgängliga.
    Om du väljer typen "Order" kommer mallen att ha tillgång till alla variabler som rör order.

3. Variabler
    Variabler är tillgängliga för ämne och innehåll! Vilken typ av variabler som går att använda varierar beroende på vilken typ av mall (epost eller sms) ni använder samt vilken typ.

4. Språk

Språket är relaterat till mottagarens språk. Om du har kunder över gränserna bör du överväga att översätta mallen till varje relevant språk.

5. Standardtyp

Genom att aktivera alternativet standardtyp kommer SMS/e-post som skapas av den här typen alltid att använda mallen för att bestämma innehållet som ska skickas.

6. Adresser och ämnesfält

• Ämne: Vad meddelandet handlar om. Detta fält tillåter användning av alla variabler som görs tillgängliga nedan: 1 B) Typ. Mer om detta i avsnittet om variabler.

• Från: Detta fält kan antingen ha en permanent gemensam adress som faktura@quick.no, eller använda en variabel knappen "Användare" --> "E-mail" som resulterar i texten #USEREMAIL#.

• Kopiera/blinda kopior: Dessa fält kan lämnas tomma. Här kan man bestämma vem som ska få en kopia av det utgående e-postmeddelandet. Fälten kan innehålla permanenta adresser som faktura@test.se eller variabeln #USEREMAIL# som nämns ovan.

Om texten står i fältet "copy" kommer mottagaren att se att en kopia har skickats till denna adress. Om blindkopia används kommer de ytterligare mottagarna inte att vara synliga

2) Skapa innehåll

Textområdet är det som används för att forma mallen med bild, variabler, texter etc.

Textområdet är huvudsakligen detsamma för SMS och e-post, men SMS stöder inte formatering.

E-post stöder HTML-formatering, vilket gör det möjligt att lägga till exempelvis en logotyp via filutforskaren. Innehållet stöder också variabler, som varierar beroende på vald Typ i huvudmallen (1B) och finns i variabelavsnittet (3).

I exemplet nedan har vi skapat en allmän e-postmall med en logotyp via knappen "infoga bild" och använt några variabler.