Kampanjer

Ändrad den Fri, 29 Sep 2023 vid 09:31 AM

Hur man skapar en kampanj:

I Quick3:s inbyggda kampanjmodul kan du enkelt skapa effektfulla kampanjer baserat på dina kunddata. Kampanjerna kan med hjälp av några knapptryck skickas ut som SMS, e-post eller brev.

För att skapa en ny kampanj behöver du göra följande:

1. Skapa en ny kampanj

2. Skapa en kundgrupp baserat på önskade kriterier

3. Skicka kampanjen

Gå till huvudmenyn och välj menyn "Kampanj".

Klicka på + knappen och fyll i aktuella fält.

Inställningar:

BeskrivningLägg till en beskrivning för kampanjen

Kampanjtyp: Lägg till önskad kampanjtyp.

• Generisk: Används oftast om kampanjformen är SMS
  • Nyhetsbrev: Används oftast om kampanjformen är E-post
  • Individuell: Används oftast om kampanjen ska hänvisa till individuella parametrar

Utsändningstyp: Lägg till önskad utsändningstyp

• Odefinierad
  • Utskrift
  • SMS*
  • E-post
  • E-post med rapport

*Tjänsten för att skicka SMS är transaktionsbaserad per SMS och det kommer att faktureras kvartalsvis.

Direktlänk: Om du vill lägga till en direktlänk i utskicket väljer du här vad länken ska leda till.

• Min sida
  • Produkt
  • Produktgrupp
  • Artikel
  • Framsida

OBS: Vid användning av direktlänk måste en kod läggas till i själva kampanjtexten för att inkludera den aktuella länken som ska finnas med i kampanjen. Denna kod ser ut så här (#DirectLink#) och kan hämtas upp genom att högerklicka i textfältet på den skrivna texten, klicka på "sätt in" och sedan välja "direktlänk".

Kräver samtycke: Här väljer du om mottagaren ska ha "krävt samtycke" för att ta emot denna typ av information eller inte.

När du är nöjd med inställningarna går du vidare till att redigera kampanjens innehåll och vilka urvalsregler som ska gälla för mottagarna.

Text och innehåll:

I textfältet lägger du in själva innehållet till kampanjen. Kom ihåg att varje SMS kan ha maximalt 160 tecken. Meddelanden med flera tecken skickas som flera meddelande-delar.

Om utsändningstypen är E-post kan du antingen redigera innehållet direkt i textfältet nedan eller så kan du länka till en artikel som du har skapat vid sidan av. Då kommer ett fält med namnet "artikel" upp och du kan söka upp den artikeln du vill lägga till.

Urvalsregler:

När innehållet är klart är det dags att bestämma vilka urvalskriterier/regler som ska gälla för mottagarna av kampanjen. Detta gör du under fliken "Urvalsregler".

Här kan du lägga till en eller flera kriterier som antingen kan kombineras eller utesluta varandra.

Om du väljer flera kriterier kan du välja följande kombinationsmetoder:

Mottagare:

När urvalsreglerna är inställda går du vidare till fliken "Mottagare" och väljer "Generera urval" från hamburgarmenyn i det högra hörnet. Systemet hämtar då alla mottagare som uppfyller de kriterier du har valt.

TIPS! Det kan vara klokt att skicka kampanjen till dig själv först som ett test. På så sätt kan du se hur den ser ut och om du är nöjd med resultatet. Du kan göra det genom att manuellt lägga till dig själv som mottagare innan du genererar mottagare från själva urvalet.

Distribution

När du är redo att distribuera din kampanj klickar du på pappersflygplanet i det övre högra hörnet. Systemet meddelar dig när distributionen har lyckats.

Antalet mottagare flyttas nu till fliken "Logg" och du kan se statusen för varje mottagare.

Efter distributionen kan du på fliken "Recipients" hämta misslyckade mottagare från föregående distribution. På så sätt får du en översikt över vilka kunder som inte fick kampanjen.

Använda kampanjer för att skapa kundlistor

Kampanjer i Quick3 kan användas för mer än att bara skicka ut information. Du kan också generera kundlistor baserat på tillgängliga urvalsregler. I exemplet nedan vill vi få en lista med en översikt över Tesla-ägare.

Genom att gå till "recipients" kan du skapa mottagare (som i det här fallet är kunder som äger Tesla).

När mottagarna har genererats kan du högerklicka på fältet där mottagarna finns och välja "export". Du kan då få en Excel-fil eller en CSV-fil som innehåller denna kundlista.

Genom att använda en urvalsregel som extraherar information från individer kan du hämta denna kundlista och använda den för att tvätta individer.

Automatisk sändning av kampanjer

Om du behöver skicka ut en eller flera kampanjer över tid, kanske för att hinna hantera responsen från kampanjen eller liknande, har vi också möjlighet att göra det. Först måste du konfigurera ett automatiskt jobb. Läs mer om automatiska jobb här. Den typ du behöver använda för detta är "Kampanjdistribution". Här kan du ställa in det maximala antalet utskick som den ska köra över alla kampanjer som du kopplar till det här jobbet. Om det är inställt på att skicka ut högst 50 per körning av jobbet, och den första kampanjen som skickas från har mer än 50 att skicka ut, fortsätter det inte med nästa kampanj.

Nästa steg är att gå in i de kampanjer som kommer att använda det här jobbet och välja det i rullgardinsmenyn till höger med markeringen "Automatiskt jobb".

Därefter är konfigurationen klar och kampanjerna distribueras vid den tidpunkt som anges i jobbet.

En sak som är viktig att notera är att det här jobbet inte genererar nya mottagare för ett jobb, det fungerar bara med mottagare som redan finns.

Intressanta länkar: