Kampanjat

Muokattu Tue, 03 Oct 2023 klo 11:49 AM

Quick3:n kampanjamoduulilla voit helposti luoda kampanjoita perustuen asiakastietoihisi. Kampanjat voidaan lähettää tekstiviesteinä, sähköposteina tai kirjeinä vain muutamalla näppäimen painalluksella.

Kun haluat luoda uuden kampanjan, noudata seuraavia vaiheita:

1. Luo uusi kampanja
  2. Valitse asiakkaat haluamiesi kriteerien perusteella
  3. Lähetä kampanja

Hae päävalikosta "kampanja"

Painamalla plus-merkkiä pääset lisäämään uuden kampanjan.

Asetukset

Kuvaus: Lisää kampanjan kuvaus

Kampanjatyyppi: Lisää haluamasi kampanjan tyyppi.

• Yleinen: Käytetään yleensä tekstiviestikampanjoissa
  • Uutiskirje: Käytetään yleensä sähköpostiin lähetettävissä kampanjoissa
  • Yksilöllinen: Käytetään silloin, kun kampanja perustuu joihinkin tiettyihin parametrehin

Lähetystyyppi / jakelutyyppi: Valitse haluttu tyyppi

• Määrittämätön
  • Tulostus
  • Tekstiviesti
  • Sähköposti
  • Sähköposti ja raportti

*Tekstiviestien lähetyspalvelu on tapahtumakohtainen, eli jokaisesta viestistä on maksettava erikseen, ja laskutus tapahtuu neljännesvuosittain.

Suora linkki: Jos haluat lisätä suoran linkin lähetykseen, valitse tässä, minne linkin tulisi johtaa.

•  Oma sivu
  • Tuote
  • Tuoteryhmä
  • Artikkeli
  • Etusivu

HUOM: Käyttäessäsi suoraa linkkiä, sinun on lisättävä kampanjatekstiin myös koodi, joka sisältää kyseisen linkin, jonka haluat sisällyttää kampanjaan. Tämä koodi on muodossa (#DirectLink#) ja sen voi lisätä klikkaamalla hiiren oikeaa tekstikentässä, valitsemalla "Lisää" ja sitten "Suora linkki".

Vaatii suostumuksen: Tässä valitset, vaaditaanko vastaanottajalta suostumus tämän tiedon vastaanottamiseen

Kun olet tyytyväinen asetuksiin, jatka kampanjan sisällön ja vastaanottajien muokkaamiseen.

Teksti ja sisältö

Tekstikenttään lisäät kampanjan varsinaisen sisällön. Muista, että jokainen tekstiviesti voi olla enintään 160 merkkiä pitkä. Pidemmät viestit lähetetään useammassa osassa.

Jos lähetystyyppi on sähköposti, voit joko muokata sisältöä suoraan tekstikentässä tai voit linkittää sen vieressä luomaasi artikkeliin. Tällöin ilmestyy kenttä nimeltä "artikkeli", ja voit etsiä ja valita haluamasi artikkelin.

Valintasäännöt

Kun sisältö on valmis, on aika päättää, mitkä valintaperusteet/säännöt koskevat kampanjan vastaanottajia. Tämä tehdään välilehdellä "Valintasäännöt".

Täällä voit lisätä yhden tai useamman kriteerin. Näitä voidaan yhdistellä, tai määrittää joku tekijä poissulkevaksi (esim. voit jättää vaikkapa yritysasiakkaat pois tältä listalta).

Jos valitset useita kriteereitä, voit valita seuraavista yhdistelymenetelmistä:

• Sisältää kaikki (inkluder alle)
  • Jätä pois (utelat)
  • Löytyy molemmista (finnes i begge)

Vastaanottajat

Kun valintasäännöt on luotu, mene "Vastaanottajat" -välilehdelle ja valitse "Luo vastaanottajia". Järjestelmä hakee kaikki vastaanottajat, jotka täyttävät valitsemasi kriteerit.

Vinkki! Kannattaa ensin lähettää kampanja itsellesi testinä, jotta näet miltä se näyttää, ja olet tyytyväinen lopputulokseen. Voit tehdä tämän lisäämällä itsesi manuaalisesti vastaanottajaksi ennen kuin luot vastaanottajia.

Lähetys / jakaminen

Kun olet valmis jakamaan kampanjan, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa paperilennokkia. Saat ilmoituksen, kun kampanjan lähetys on onnistunut.

Nyt lista vastaanottajista siirtyy "Loki" -välilehdelle ja näet sieltä jokaisen vastaanottajan tilan. Jakamisen jälkeen voit hakea epäonnistuneet lähetykset siirtymällä "Vastaanottajat" -välilehdelle ja valitsemalla "Hae epäonnistuneet rivit edellisestä jakelusta". Tästä siis näet, ketkä vastaanottajista eivät saaneet kampanjaa.

Kampanjoiden käyttö asiakaslistojen luomiseen

Quick 3:en kampanjatoimintoa voidaan käyttää muuhunkin kuin tiedon lähettämiseen. On mahdollista myös luoda asiakaslistoja tiettyjen kriteerien perusteella. Voidaan esimerkiksi valita kaikki asiakkaat, jotka omistavat Teslan.

Siirtymällä "Vastaanottajat" -välilehdelle voit luoda listan, joka siis tässä tapauksessa on Teslan omistajat. Klikkaa rivillä hiiren oikeaa ja vie, niin voit luoda tästä listasta Excel- tai CSV-tiedoston.

Valintasääntöjä käyttämistä voidaan myös hyödyntää asiakasdatan siivoamiseen, esim. jos halutaan poistaa vanhentunutta tai useampaan kertaan tallennettua tietoa.

Kampanjoiden automaattinen lähetys

Mikäli haluat ajoittaa kampanjan lähettämisen pidemmälle ajalle helpottaaksesi vastausten käsittelyä, on Quick 3:ssa mahdollisuus myös siihen. Ensiksi sinun on luotava automaattinen tehtävä (Ohje norjaksi, tulossa suomeksi). Automaattisen tehtävän tyyppi tätä varten on "Kampanjan jakelu". Tämän avulla voit määrittää, kuinka monta lähetystä suoritetaan tiettyä kampanjaa kohti. Voidaan esimerkiksi määrittää järjestelmä lähettämään 50 viestiä yhdestä kampanjasta, ja tämän jälkeen siirtymään seuraavaan kampanjaan tai lopettamaan lähetys.

Mene sen jälkeen takaisin luomaasi kampanjaan ja valitse, että se käyttää tätä aikataulutettua työtä:

Nyt asennus on valmis ja kampanjat jaetaan aikataulun mukaisesti, joka on määritetty tehtävälle.

On tärkeää huomata, että tämä tehtävä ei luo uusia vastaanottajia, vaan se toimii vain olemassa olevien vastaanottajien kanssa.

Katso myös miten luodaan sähköpostipohja esim. uutiskirjettä varten.