E-post mal for nyhetsbrev/kampanje

Endret Fri, 16 Jun 2023 ved 01:55 PM

I Quick3 kan du sette opp en fast epost-mal for blant annet kampanjer av typen nyhetsbrev. På den måten vil du sikre at alle eposter som sendes fra deg som leverandør ser like ut og oppleves som troverdig for dine kunder. Det gjør også at du slipper å skrive inn mye av informasjonen manuelt for hver utsendelse, da informasjonen kan legges på selve malen.

Hvordan opprette en epost mal for nyhetsbrev:

For å opprette en epost mal går du til hovedmenyen og søker frem "Maler".

Gå deretter til fanen "E-post" og klikk på + for å opprette en ny mal.

I innstillingene velger du Type: Kampanje og klikker umiddelbart på Lagre

Innstillingene (knappene) vil da endre seg og vise forhåndsvalg som typisk berører en kampanje. Fyll inn de øvrige innstillingene slik du ønsker.

Navn: Navnet på selve malen (ikke synlig for kunden)

Emne: Emnet på eposten hvis den skal være det samme for alle utsendelser

Fra: Epost adressen som skal være avsender for kampanjen, om denne skal være lik for alle utsendelser

Kopi: Eventuelle mottakere som skal stå på kopi på kampanjeutsendelsen

Blindkopi: Eventuelle mottakere du ønsker skal få en kopi av kampanjeutsendelsen, uten at kundene skal se det

Språk: Foretrukket språk

Type: Her må det stå "Kampanje"

Profil: Benyttes dersom Quick3-klienten består av flere profiler

Med disse knappene setter du inn forhåndsprogrammerte koder som henter opplysninger fra andre steder i systemet. Når du klikker på knappen legger Quick automatisk til en kode i tekstfeltet som henter opplysningen du klikket på.

Kodene som er relevante for typen kampanje er artikkel URL, kampanjetekst og GDPR URL.

Artikkel URL: Dersom dere kobler en ferdigskrevet artikkel fra artikkelsøk inn i kampanjen vil denne koden erstattes med en lenke til artikkelen på nettsiden. (Krever Quick3 webshop)

Kampanjetekst: Teksten som ligger i kampanjen vil legge seg i e-posten på det stedet hvor denne koden er plassert i malen. Dette innholdet redigerer du i selve kampanjen under "Kampanje" i hovedmenyen.

GDPR URL: En lenke som tar mottaker til samtykke-siden i webshop. (Krever Quick3 webshop)

Disse kodene er nyttige å bruke når du skal bygge opp e-postmalen din. En e-postmal kan for eksempel se slik ut:

Alt innhold i malen vil komme i tillegg til kampanjens innhold. (Ved bruk av "#CAMPAIGNTEXT#")

Du kan også legge til bilder i e-postmalen ved å legge de til i "Filutforsker".

Husk å lagre når du er ferdig!