Sende ordreblokk til webshop for bekreftelse av kunde

Endret Thu, 03 Aug 2023 ved 02:03 PM

En ordreblokk i Quick kan sendes til nettbutikken for bekreftelse av kunde.

For å kunne ta i bruk denne funksjonen må man først ha opprettet en epost-mal av typen Ordre, som inneholder en #WEBSHOPORDERURL#. Dette settes opp i Maler. Følg stegene under for å se hvordan dette gjøres.

Steg 1 - Sette opp epost-mal av typen Ordre

1. Gå til Maler
  2. Åpne Epost-maler
  3. Lag en ny mal av typen "Ordre"
  4. Skriv inn ønsket tekst
  5. Legg til knappen/koden for "Webshop order URL".
  6. Lagre

Steg 2 - Sette en blokktype til å kreve bekreftelse

Under "Blokktype" kan man stille inn at en bestemt blokktype krever bekreftelse fra kunde. Dette gjøres slik:

1. Gå til Blokktype
  2. Opprett en ny blokktype eller velg en eksisterende
  3. Huk av for "Bekreftelse påkrevd" dersom dette skal være en fast innstilling for blokker av denne typen

Steg 3 - Send en ordre til nettbutikken for bekreftelse

På en ordre kan man på blokknivå bestemme om blokka må bekreftes av kunde. Dette gjøres inne på blokka.

Gå inn på ordren og rediger blokk ved å klikke på blyanten:

Inne på blokka kan du huke av for at bekreftelse er påkrevd:

En av de to feltene vil under vil fylles ut når kunden har avgitt sin bekreftelse/avkreftelse:

For å sende ordren til bekreftelse i webshop går du til hamburgermenyen på ordren og velger:

Send - Epost (pdf) - Ordre

Bildet som nå åpner seg baserer seg på epost-malen vi skapte i første steg, men med korrekt ordrelenke til denne respektive ordren.

Ved å klikke på denne lenken blir kunden sendt til nettbutikken der vedkommende kan velge å bekrefte/avvise de delene av ordren som er satt til å kreve bekreftelse fra kunde.

Dersom kunden godkjenner får ordreblokka en grønn hake og feltet for "Kunden har bekreftet blokka" blir markert.

Dersom kunden avviser får ordreblokka et orange kryss og feltet for "Kunden avviste blokka" blir markert.