Betalingslenke til kunde for betaling på web

Endret Fri, 21 Jul 2023 ved 09:55 AM

Man har i Quick3 muligheten til å sende betalingslenke til kunde for betaling av ordre eller faktura, slik at kunden enkelt kan betale ordre på nett. Dette krever imidlertid at du har Quick3 sin webløsning.

Oppsett av maler

Det må settes opp maler for de måtene man ønsker å sende betalingslenke via.
Det er mulig å opprette maler for ordre og faktura for utsending via både e-post og SMS.

For å sende ordre med betalingslenke, må man i maler velge type = webshop ordre, og benytte koden #WEBSHOPBASKETURL# i teksten.

For å sende faktura med betalingslenke, må man velge type = faktura, og man må ha med seg koden #WEBSHOPINVOICEURL# i mal-teksten.

Betalingsløsninger

Det må være satt opp betalingsløsning på web for at kunden skal ha mulighet til å betale på web. Vi har støtte for ulike betalingsmidler, deriblant Vipps Checkout, Klarna og NetsEasy.

Ta kontakt med oss på support dersom dere trenger bistand i å integrere betalingsløsning.
Dersom dere benytter Quick3 sin webshop fra før av, vil de betalingsløsningene dere har på web i dag være tilgjengelige valg for kunden som skal betale via betalingslenke.
Mer informasjon om betalingsløsninger kan leses her.

Webkasse

Siden betalingen skjer på nett, må man ha opprettet webkasse, og det er på webkassen transaksjonene legger seg. Det er derfor viktig at man husker på å kjøre kasseoppgjør på webkassen i tillegg til vanlig kasseoppgjør.
Les mer om oppsett av webkasse her.

Sending av betalingslenke

Ordre

Man oppretter ordre på vanlig måte i Quick3. Deretter går man i hamburgermenyen --> send e-post eller SMS

Linken tar kunden til handlekurven i nettbutikken, hvor kunden kan gå videre til utsjekk og betale med en av de tilgjengelige betalingsløsningene.
OBS! For å sende orden til handlekurv, MÅ ordren være ubehandlet. Det vil si at ordre ikke kan plukkes eller faktureres på forhånd. Hvis ordre er plukket/delplukket eller fakturert/delfakturert må man sende betalingslenke fra faktura.

Faktura

I likhet med sending av betalingslenke på ordre kan man fra fakturabildet sende e-post eller sms til kunde med betalingslenke. Det er foretrukket å sende betalingslenke via faktura ettersom man på ordre har mulighet til å gjøre endringer på ordren fra både Quick og i handlekurven i nettbutikken. Ved å sende betalingslenke fra faktura forhindrer du at slikt kan skje, ettersom man ikke kan legge til eller fjerne varer på faktura.