Aktivere sluttsalg ved hjelp av varejustering

Endret Thu, 15 Jun 2023 ved 02:13 PM

I nettbutikken kan man ha varer som blir borte fra web når varen er utsolgt. Det kan man styre i innstillinger på varekortet. Om man for eksempel har startet opp nettbutikk-modulen og har et stort varelager i Quick3 fra før, blir dette en stor oppgave å rette manuelt om man ønsker å aktivere dette. Ved bruk av varejustering vil dette gå mye enklere siden man kan håndtere en større mengde varer på èn gang. Varejustering finner man i hovedmenyen under "varer".

På varekortet finner du "sluttselg" i innstillinger. I eksemplet under har vi en vare med 0 i beholdning, og vi ser at "sluttselg" ikke er huket av. Da vil varen være synlig som "utsolgt" i nettbutikken. Ved å aktivere "sluttselg" vil varen bli borte fra nettbutikken.

I varejustering kan man velge mellom en rekke kriterier for å hente et utvalg av varer man ønsker å justere på. Det kan for eksempel være leverandører, varegrupper, varenummer eller lagerlokasjon. I tillegg til å velge kriterier for å velge et utvalg av varer, må man også velge hvilke justeringer som skal utføres. Til høyre for kriteriene finner vi justeringer, og det er her vi velger å aktivere "sluttselg".

Når kriterier er utfylt og justeringer er valgt, trykker man på "hent utvalg". Da vil man i fanen utvalg få varer som passer med kriteriene som er utfylt. Ved deretter å klikke på forhåndsvisning ved siden av "hent utvalg" i toppen, vil man i de fleste tilfeller få se hvordan justeringen vil se ut. Dette gjelder dessverre ikke for sluttselg. Klikk til slutt på start. Da vil justeringen fullføres og varene vil være oppdaterte. Da vil haken være påskrudd i innstillinger på varekortet til varene som er justert.