Office 365

Ändrad den Mon, 02 Oct 2023 vid 07:54 AM

Integrering av Outlook-kalendern/dokumentimport från e-post:

Följ den här guiden för att konfigurera synkronisering mellan kalendern i Quick3 och en eller flera Office365 Outlook-kalendrar, eller för att konfigurera automatisk dokumentimport för registrering av bilagor från e-postmappen.

Observera att du behöver en prenumeration för Office365 för att den här integrationen ska kunna göras.

Steg 1: Inställning i Azure AD

Observera! Detta kräver administratörsrättigheter i relevant Azure AD.

För att Quick3 ska kunna autentisera sig mot Microsofts system måste en app registrering skapas i Azure Active Directory.

Nedan kan du se hur du skapar detta. Gå till https://portal.azure.com och logga in. Klicka på App registrations.

Om du inte hittar detta klickar du på pilen till höger där det står Fler tjänster. Hitta sedan App-registreringar i listan.

Klicka på ny registrering.

Ge den ett namn och använd det första alternativet som visas i bilden nedan.

När app registreringen är på plats måste en klienthemlighet skapas. Skapa den genom att klicka på lägg till ett certifikat eller en hemlighet.

Klicka på ny kundhemlighet.

Ställ in att den ska upphöra att gälla efter 24 månader.

Under kundhemlighet är det värdet som måste tas om hand. Detta används i Quick3.

Slutligen måste lämpliga behörigheter beviljas för att vi ska kunna läsa från och skriva till kalendrarna eller importera dokument från e-post. Se till att följande är aktiverade som programbehörighet, beroende på om du vill synkronisera på båda sätten eller inte.

• Microsoft Graph
    • För kalendersynkronisering
      • Calendars.ReadWrite
      • Calendars.Read
      • För import av dokument
    • För import av dokument
      • Mail.Read
      • Mail.ReadWrite
      • Mail.Send (används endast för att vidarebefordra e-postmeddelanden utan bilagor).

Gå till API-behörigheter i menyn till vänster:

Nedan följer ett exempel på import av dokument från e-post:

• Klicka på Lägg till en behörighet.
  • Klicka på Microsoft Graph
  • Klicka på tillståndsbehörigheter för program.
  • Sök på mail och lägg till de behörigheter som visas i 4, 8 och 9.

För att åtkomsterna ska fungera måste du ge administratörsbehörighet genom att trycka på Ge administratörsbehörighet.

Se bild nedan.

Inställningen ovan måste nu läggas in i Quick.

Följande behövs från den gjorda inställningen:

1. Application (client id)
  2. Directory (tenant)
  3. Client secret (value)
  4. Azure AD User Object ID (detta hämtas från den e-postadress som används för fakturan).

Detta anges i Quick3 under klientinställningar och Office 365:

Objekt-ID som ska registreras här hämtas från användaren i Azure Active Directory. Gå till användare från huvudmenyn i Azure.

Där ser du en lista över alla användare. Klicka sedan på användaren och hitta objekt-id där:

Ange App Registration och Azure AD User Object ID och välj sedan Import folder (mappen för e-post som den automatiskt ska importeras från), Archive folder (mappen för e-post som e-postmeddelandena automatiskt ska flyttas till när de hanteras).

Vidarebefordringsadress (används för att vidarebefordra e-post om det inte finns några bilagor i den e-post som hanteras).

Skapa slutligen ett automatiskt jobb som regelbundet kontrollerar innehållet i postmappen och importerar. Intervallet för detta jobb bör inte överstiga 12 gånger per dag (dvs. varannan timme). Se exemplet nedan:

Testa konfigurationen och synkroniseringen genom att välja Kör import från hamburgermenyn under inställningar för import av kvitton och registreringsdokument i klientinställningar.

Steg 2: Konfigurera i Quick 3 (kalenderintegration)

Observera! Detta kräver administratörsrättigheter i Quick 3 och att modulen för Office365 är aktiverad.

För installation av kalenderintegrationen följ punkterna a, b och c.

1. Lägg till din Azure AD-appregistrering under Klientinställningar -> Office365. Den information som ska anges finns i fönstret Översikt för Azure App Registration som du skapade i Steg 1. I Client Secret är det värdet från fältet Value som ska anges.
    • Testa konfigurationen i Q3 genom att kryssa för relevant App Registration och välja Test inställningar i hamburgermenyn.
  2. Skapa sedan en länk från varje användare som ska synkroniseras. Den finns under fliken Office365 på varje resurs. Objekt-ID som ska registreras här hämtas från användaren i Azure Active Directory.
  3. Slutligen måste ett automatiskt jobb skapas som kan ladda ner ändringar från Outlook till Quick3 med givna intervaller. Vi rekommenderar att frekvensen för denna synkronisering inte är högre än var 15:e minut för att undvika att Office365 API:et stryps eller stängs ner. Observera att denna punkt kan hoppas över om du bara vill synkronisera händelser upp till Outlook.
    • Testa konfigurationen och synkronisera genom att markera och välja Sync Kalendar i hamburgermenyn.

Felhantering

• Om du får 401 Unauthorized efter att ha kört kalendersynkronisering från hamburgermenyn på resursen kanske du inte har ställt in API-behörigheter/tillträden. Kontrollera att Admin Consent inte saknas för de relevanta behörigheterna.

Varumärke

• Det finns för närvarande inget stöd för synkronisering av återkommande möten.
  • Det är för närvarande inte så att möten som laddas upp till Outlook raderas när du tar bort App Registartion i Quick3.
  • Andra användares Outlook-avtal är privata och ämnet kommer därför att döljas, liksom att avtalet är skrivskyddad.

Så här aktiverar du enkel SMTP-autentisering.

https://learn.microsoft.com/en-us/exchange/clients-and-mobile-in-exchange-online/authenticated-client-smtp-submission