MVA Sats justering

Endret Thu, 5 Sep ved 9:29 AM

MVA validering

Vi har introdusert en valideringsfunksjon for å forbedre nøyaktigheten i MVA-behandlingen. Denne valideringen vil forhindre at en faktura eller fakturakontroll blir fullført hvis det finnes linjer med feil MVA-oppsett basert på fakturadatoen. Dette sikrer at alle MVA-satser er korrekt anvendt og i samsvar med den spesifiserte fakturadatoen.

Angi en spesifikk MVA-dato

For å gi mer kontroll over MVA-håndtering, har vi lagt til muligheten for å angi en spesifikk MVA-dato for tilbud, ordre (inkludert blokker) og varemottak. Dette kan konfigureres direkte fra hovedmenyen i disse visningene. For å angi MVA-datoen:

1. Gå til den relevante visningen (Tilbud, Ordre eller Varemottak).

2. Klikk på hovedmenyen.

3. Velg alternativet "Angi MVA-dato".

4.Dette vil åpne ett nytt dialogbilde hvor en dato kan angis, og MVA datoen vil deretter vises i hovedvisningen.

5.Når dialogen bekreftes, vil systemet automatisk hente nye satser fra serveren, og linjene i tilbud/ordre/varemottak vil

bli oppdatert. For blokker kan den overstyrte MVA datoen angis i blokkdialogen. som vist i bildet under.

6.Datoen vil da vises på blokken.

Ved fakturering fra ordrevisningen har vi lagt til en ekstra sjekk før faktureringen kan fullføres. Hvis ugyldige satser oppdages, vil "Ja" knappen bli deaktivert i dialogen som en advarsel til brukeren. Brukeren må angi MVA datoen slik at den samsvarer med den valgte fakturadatoen og oppdatere eventuelle satser før fakturaen kan opprettes(se bildet nedenfor).

Hvis du finner ugyldige satser på fakturakontroll linjer, kan du bruke menyvalget "Oppdater MVA-satser" i Dokumentsenteret for å hente de nyeste satsverdiene(se bildet nedenfor).