Användarstyrda diagram

Ändrad den Mon, 02 Oct 2023 vid 07:56 AM

Vad är användarstyrda diagram?

Användarstyrda diagram tar data från ett rutnät och med hjälp av gruppering, filtrering, rotation och anpassade diagram kan du skapa förinställningar för att presentera nyckelinformation som är viktig för dig och ditt företag.

Var kan jag definiera användarstyrda diagram?

Detta finns för närvarande tillgängligt i ett urval av rutnät som kommer att utökas kontinuerligt. När du ser den här komponenten med en diagram ikon har du kommit till ett rutnät som tillåter användarstyrda diagram. Exemplet är hämtat från bilden Rapportstatistik i huvudmenyn:

Hur kan jag skapa ett användarstyrt diagram?

1. Välj de data som du vill använda för att utforma grafen. Du kan också filtrera de valda uppgifterna. Om du till exempel bara vill se data från 2021.

2. Högerklicka i rutnätet och välj "Chart selection" och välj sedan vilken typ av diagram du vill använda. Upprepa detta om du vill ha fler diagram.

3. Tryck på hamburgermenyn till höger om diagrammet för att göra anpassningar. Här kan du ändra inställningar för diagrammet, anpassa data och format.

4. Du kan även ställa in gruppering och rotation i rutnätet.

5. Spara din förinställning genom att klicka på spara-ikonen och ange sedan namnet på grafen.

När du har sparat din förinställning kan du fortsätta att göra ändringar, kopiera en befintlig förinställning eller skapa en ny. Du kan spara så många förinställningar som du vill.