Her er noen nyttige tips for kjøring av Quick3 i nettleser. Hvis det skulle oppstå uforklarlige feil kan disse tipsene brukes som førstehjelp, og vil i mange tilfeller løse problemet. Hvis feilen vedvarer kan du ta kontakt med Brukerstøtte så ser vi på saken.


Quick3 er utviklet for web og det gjør at man har en masse fordeler framfor vanlige applikasjoner, men det er også noen hensyn å ta.


  • Quick3 er utviklet for Google Chrome! Det betyr ikke at Quick3 ikke fungerer i andre browsere, men vi anbefaler Chrome og vet at ting fungerer som det skal der. Opplever du “merkelig” oppførsel i Quick3 og du ikke bruker Chrome, vil det første rådet du får fra Quick Support være: Bytt til Google Chrome!

  • Alle browsere, også Google Chrome har et lokalt lager for mye brukte data, kalt hurtiglager eller cache. Noen ganger hoper det seg opp data der som kan rote til skjermbilder. Dette skjer enkelte ganger i Quick3 også og ligger desseverre utenfor vår kontroll. Derfor har alle som lager browsere laget en enkel fiks og det er “refresh” og fungerer på to måter. Trykker du på F5 vil skjermen bygges opp på nytt og dette hjelper ofte. Noen ganger må også data i tillegg lastes inn på nytt og da trykker du CTRL+F5 og hele bildet hentes inn på nytt fra den sentrale databasen.Hvis du bruker andre enheter enn PC for å kjøre Quick3 må du kikke etter et symbol for å oppdatere browseren, vanligvis ei rund pil eller rett of slett ordet “refresh”. Bruker du Mac så er Command+R det samme som F5 på en PC.Tøm buffer


Hvis du har utført de kommandoene som det vises til ovenfor, og du fortsatt opplever at noen sider i Q3 ser unormale ut eller ikke responderer som de skal kan det være at du må gå litt dypere til verks.   Rutinen ‘Tøm buffer’ laster inn nye innstillinger fra bunnen av.


  1. Trykk F12.  Da spretter det opp et vindu på skjermen, men dette skal du bare ignorere og la ligge der.
  2. Høyreklikk på “refresh-knappen” i nettleseren (Chrome).  Se pkt 2 på skjermbildet.
  3. Velg ‘Tøm bufferen og kjør en hard nyinnlasting’.  Det går noen sekunder med oppdateringen og skjermbildet kommer tilbake til normalen når den er ferdig.  Se pkt 3 på skjermbildet.

  4. Trykk F12 for å stenge det ekstra skjermbildet som ble åpnet, eller du kan krysse det ut.


Dette rydder opp i de fleste problemer.  Hvis ditt problem vedvarer etter dette kan du melde fra til support så skal vi sjekke ut saken nærmere.