Koble varer mot merker/modeller som tilbehør

Endret Thu, 23 Feb 2023 ved 10:27 PM

Varer kan kobles mot merker og modeller som tilbehørsvarer. Dette gjør det enklere å finne varer som passer til hverandre og dersom man bruker modellsøket i nettbutikken gir det også kundene en rask måte å finne utstyr som tilhører spesifikke modeller.

Det finnes to måter å koble varene sammen med merket/modellen på.
Enten kan det gjøres på nodene i merke-og modellregisteret, eller en kan gjøre det fra varekortene.

Begge to krever et oppsett av Steg 1 som er beskrevet under:

Steg 1:

Det første du må gjøre er å sette opp de tilbehørskategoriene du ønsker. Disse bygges og settes opp èn gang, men kan endres på senere.
Her legger du inn de typene av tilbehør du vet dere vil trenge (f.eks. ekstrautstyr, reservedeler, servicedeler e.l.). Dette gjøres i menyen "Tilbehørskategori" fra hovedmenyen i Quick3. Her kan en også legge til Blokktype, om for eksempel slik type utstyr skal ha en bestemt blokktype på ordre.

I vår demo-webshop ser det for eksempel slik ut:

Kobling via Merke- og modellregisteret:

Gå til Merke- og modellregisteret. Markere den "noden" eller det merket/den modellen du vil koble utstyr til og finn fanen som heter "Varer". Her legger du til de varene som passer til denne spesifikke modellen og definerer hva slags type utstyr det er ved å velge korrekt tilbehørskategori.

Her kan du også bestemme antallet som kreves av tilbehøret.

Kobling via varekortet:

Gå inn på varekortet til en tilbehørsvare som du ønsker å koble til ulike merker/modeller. Finn fanen som heter "Passer til". Herfra kan du legge til de merker/modeller som passer til denne spesifikke varen. Husk å velge riktig tilbehørskategori og antall om dette er relevant.

NB!
Det er greit å merke seg at hvis du kobler varer på et "høyere nivå" i merke-og modellregisteret vil tilbehørsvarene kobles opp mot merker/modeller på alle underliggende nivåer i hierarkiet.
Det er også greit å merke seg at tilbehør som ikke er webaktivt vil heller ikke vises i Modellsøket på websiden.