Import av varer/priser

Endret Tue, 21 Mar 2023 ved 11:02 AM

Generell bruk av importveiviser

Import med type "Varer" brukes til import av varer og/eller oppdatering av priser.

Krav

• Kalkyler, varegrupper, og leverandører eksisterer i Quick3 før import.
  • Primærlager må eksistere, og må enten oppgis ved import eller være satt opp på bruker eller klient.

Innstillinger

• Leverandør: Påkrevd dersom leverandørnummer ikke er med i kolonnemapping.
  • Utprisliste: Kan overstyres dersom ønskelig å bruke noe annet enn basisprislisten.
  • Utprisliste 2: Ved bruk av Pris 2 i kolonnemapping må denne være satt.
  • Innprisliste: Vil som standard bruke leverandørens prisliste, men kan overstyres.
  • Lagerlokasjon: Varer legges automatisk inn på brukerens/klientens primærlager, men kan overstyres.
  • Oppdater låste priser: Brukes for å tillatte overskriving av låste priser.

Rabattkode/Rabattmatrise

Dersom leverandøren leverer prisfiler med rabattkoder, kan rabattkodene settes på varen ved hjelp av importveiviser.

Rabattkodene brukes for å angi direkte rabatter til en eller flere kunder/kundegrupper, les mer om dette her; rabattmatrise

Avansert import

I tillegg til standard vareinfo, er det støtte for en «rik vareimport» av ulike typer.

1. Import av tilknytninger mot merke-/modellregister
    • Kolonner som benyttes:
      • «Modell» blir node i merke-/modellregister, og "Modellbeskrivelse" blir beskrivelsen.
      • «Modell tilbehørskategori» brukes for å legge evt. tilbehørsvarer inn med denne tilbehørskategorien.
      • «Modell salgsvare» må være true dersom varen er en salgsvare (legges til som varetilknytning for kapitalvaresalg). Legg kode for riktig individstatus i «Modell salgsvare individstatuskode».
      • «Modell tilleggsvarenr 1-5» og tilsvarende for pris vil legge til disse varene som varekoblinger (tillegg) til en vare som er «Modell salgsvare»
      • Varer som ikke har «Modell salgsvare» satt til true vil bli lagt til under «Passer til» for modellen de er tilknyttet. For å knytte til riktig node i merke-/modellregisteret kan man her enten bruke «Modellforelder nivå 1-4» eller «Modell salgsvarenr».
      • «Modell vareantall» angir antall når varen blir lagt til i «Passer til».
      • «Modellforelder nivå 1-4» brukes for å bygge/plassere modell riktig i merke-/modellregister. De nivåer som ikke fins fra før blir opprettet.
      • «Modellår» legges til som en del av tittelen på opprettede modeller fra «Modell».
  2. Import av bilder
    • Kolonne som benyttes: «Bilde-URL».
  3. Import av webtekster
    • Kolonner som benyttes: «Kort besk.», «Lang besk.».
  4. Import av vareegenskaper
    • Kolonner som benyttes: «Egenskap 1-15», «Egenskap verdi 1-15».
  5. Import av varianter
    • Kolonner som benyttes (maks 2 varianter kan settes opp pr varianttype):
      • «Variantbeskrivelse 1-2» er beskrivelse på varianten.
      • «Variantbeskrivelse hentes fra første varenavn 1-2» brukes for å sette beskrivelse på varianten til å være første varenavn som har denne varianten.
      • «Variantforelder» er varenr for «Malvaren». Dersom denne ikke fins ved import blir den opprettet.
      • «Varianttype 1-2» er navnet på varianttypen å koble mot. Opprettes dersom den mangler.
      • «Variantverdi 1-2» er navnet på varianten å koble mot. Opprettes dersom den mangler.
  6. Import av leverandørvaregrupper
    • Kolonner som benyttes: «Varegruppe 1-9».
    • Legges til som «Varegrupper» på leverandøren dersom den ikke fins fra før, og brukes for å mappe leverandørvaregrupper mot en varegruppe i Quick3.
  7. Import av varekoblinger
    • Kolonner som benyttes: «Alternative varer», «Tilbehørsvarer», "Sett barnevarer", eller "Sett foreldrevarer".
    • Oppretter varekoblinger av disse typene mot varenr angitt i sine respektive kolonner.
    • MERK! Varene det kobles mot blir forsøkt funnet med denne prioriteten, og dersom en av disse gir flere resultater så velges alltid kun 1 vare (så vi tar dermed første og beste treff).
      1. Varenr funnet på samme leverandør som hovedvaren.
      2. Leverandørs varenummer funnet på samme leverandør som hovedvaren.
      3. Varenr funnet uavhengig av leverandør.
      4. Leverandørs varenummer funnet uavhengig av leverandør.