Import av bilder for web

Endret Wed, 10 Apr 2024 ved 01:19 PM

Generell informasjon om importveiviseren.

Importering av bilder benytter importtype "varer". Mer informasjon om denne importtypen kan leses her.

Bildeimport

Når man bygger en nettbutikk er det hensiktsmessig at man legger inn bilder for å vise frem produktene man selger. Om dette skal gjøres manuelt på alle varer, vil det være svært tidkrevende. Vi anbefaler at dere tar kontakt med deres leverandører for å høre om de har filer som inneholder bilder (og gjerne web- tekster) som vil gjøre denne jobben betraktelig enklere. Vi har mulighet til å importere filer i imporveiviseren i følgende formater:
Bilde som viser følgende dataformater: Skilletegn, Tilpasset, Excel (*.xls), Excel (*.xlsx) og skilletegn (tab)))

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Man kan også spare seg for masse av tid ved å benytte importveiviseren, dersom man skal legge inn like bilder på mange varer. Oppskrift på hvordan dette kan gjøres kan leses om nederst i denne artikkelen.

Oppsett i importveiviseren

Gå til importveiviseren og klikk på plusstegnet. Fyll inn nødvendig informasjon, og klikk OK.
For å importere bilder må man huke av for å inkludere avanserte kolonner. Dra ønsket fil inn i importbildet.

Påkrevde kolonner for å kjøre importen er:

- Leverandør (legges inn i leverandør-feltet øverst i innstillingene)
- Varenummer
- Varegruppekode (primærvaregruppe)

- Listepris
- Pris uten MVA

- Lev. varenummer
- Enhet

- Bilde URL (her må man også sette inn prefiks [" og suffiks "] dersom dette ikke finnes i importfila)

Når kolonnene fra fila er koblet mot påkrevde felter, kan importen kjøres. Man får et varsel når denne er fullført.

Etter fullført import

Etter importen er kjørt må man inn i filbanken for å laste inn bildene som er importert.
Åpne filbank (ligger i hovedmenyen) og klikk på hamburgermenyen. Velg så "start import av filer fra importkø". Denne innstillingen er kun tilgjengelig for ressurser med administratorrettigheter.

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Når denne er fullført kan man åpne filutforsker på en vare man har importert inn bilde for, og sjekke at alt er OK.

Eksempel: Benytte samme bilde på mange varer

Om man ønsker å benytte samme bilde på et knippe varer kan man eksportere en vareliste fra Quick, og importere inn igjen fila med bilde-URL.

I dette eksemplet har vi en varegruppe "Tennplugger" - hvor alle varene skal benytte samme bilde.

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Steg 1:

Legg inn bilde på èn av varene på vanlig måte, og åpne varen på web. Høyreklikk deretter på bildet og velg "kopiér bildeadressen". Lim denne inn i et notat eller dokument.

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Steg 2:

Gå til varesøket og søk etter varene som skal benytte samme bilde.
I dette tilfellet er det alle varene i varegruppe "Tennplugger". Da velger jeg å legge inn denne varegruppen og klikker "søk".

Deretter høyreklikker jeg i feltet der alle varene dukker opp, og velger eksporter --> Excel Eksport.

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Da vil jeg få en Excel-fil med informasjon om disse varene.

Steg 3:
Åpne excel-filen, start redigering og opprett en ny kolonne for Bilde-URL. Legg inn bilde-URL du fikk i steg 1 på hver varelinje som skal benytte dette bildet. Jeg velger å ikke legge inn URL på den varen jeg la inn bilde på i første omgang. Husk å lagre filen.

Steg 4:

Utfør oppsettet som står beskrevet lenger opp i denne artikkelen under oppsett i importveiviseren. Når dette er fullført vil det se slik ut på varegruppen for eksemplet vårt i webshop:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)