Tuotteiden linkitys merkkeihin/malleihin

Muokattu Tue, 26 Sep 2023 klo 08:59 AM

Tuotteet voidaan liittää merkkeihin ja malleihin yhteensopivina tuotteina. Tämä helpottaa oikeiden tuotteiden löytämistä. Lisäksi, jos sinulla on verkkokauppa käytössä, asiakkaat voivat hakea mallin mukaan sopivia tuotteita.

On kaksi tapaa yhdistää tuote merkkeihin ja malleihin. Sen voi tehdä joko merkki- ja mallipuussa tietylle tasolle tai tuotekortilla.

Ensin sinun on kuitenkin määriteltävä lisävarusteluokat. Näitä on mahdollista muokata tarvittaessa myöhemminkin. Lisää tähän eri tyypit, joita haluat käyttää, esim. lisävarusteet, varaosat ja huoltotarvikkeet (nämä siis voivat olla muutakin kuin vain lisävarusteita). Pääset muokkaamaan näitä päävalikon "Lisävarusteluokka" -valikon kautta. Tässä voit myös määrittää lohkotyypin, jos tuote vaatii tietyn tyyppisen lohkon tilauksella.

Linkitys merkki- ja mallirekisterin kautta

Mene päävalikon kautta merkki- ja mallirekisteriin. Valitse vasemmalla olevasta merkki- ja mallipuusta se taso, johon haluat liittää tuotteita. "Tuotteet"-välilehdellä voit lisätä tälle tasolle sopivia tuotteita. Lisätessäsi tuotteita, sille pitää valita äsken luotu luokka. Jos tuote sopii vain yhteen malliin, lisää tuote vain sen omalle tasolle. Jos taas kyseessä on yleisempi tuote, esim. huoltopukki, pyöräpeite tai jarrulevyyn kiinnitettävä varashälytin, voidaan se laittaa koskemaan kaikkia merkin malleja tai kaikkia moottoripyöriä. Esim. jos lisäät tuotteen Kawasaki-tasolle, se on yhteensopiva kaikkien Kawasakin mallien kanssa.

Yllä olevassa esimerkissä öljynsuodatin on linkitetty vain tiettyyn malliin.

Alla olevassa kuvassa tuotteet on merkattu yhteensopiviksi kaikkiin moottoripyöriin.

Määrä-sarakkeessa voit myös muokata tarvittavaa määrää, esim. jos jokin tuote myydään pareittain.

Linkitys tuotekortin kautta

Valitse tuotteiden haun kautta tuote, jonka haluat linkittää merkkiin tai malliin. Mene välilehdelle "Sopii". Tässä voit valita haluamasi mallin. Tässä on sama logiikka kuin ylemmässäkin, eli jos valitset tähän vain Mercedes-Benz, ohjelma tulkitsee sen sopivan kaikkiin kyseisen merkin malleihin. Yhden mallin valitsemalla se tulkitaan sopivaksi vain siihen malliin. Muista valita lisävarusteluokka.

Kuten yllä olevissa esimerkeissä mainittiin, linkittäessä tuotteita "ylemmälle tasolle" merkki- ja mallirekisterissä, lisävarusteet liitetään merkkeihin/malleihin kaikilla alemmilla tasoilla hierarkiassa.

Huomioi myös, että tuotteet, jotka eivät ole verkkosivustolla aktiivisia, eivät näy nettikaupassa mallin mukaan hakemalla.