Håndtere retur av webordre

Endret Tue, 03 May 2022 ved 09:11 AM

Hvordan håndtere retur av ordre fra nettbutikk:

Ved kreditering av ordre som er gjennomført og betalt gjennom nettbutikken er det viktig å passe på at returbeløpet blir trukket mot samme oppgjørskonto som betalingsløsningen kunden opprinnelig hadde valgt.

Returen må også registreres gjennom en kasse (webkasse), for at beløpet skal kunne tilbakebetales til kunde.

1. Opprett en kreditnota for fakturaen som skal krediteres
  2. Ta kreditnotaen til kassen og velg betalingsmiddelet dere har lagt til for returordre
  3. Gå til portalen for betalingsmiddelet kunden har betalt med (Nets, Klarna Vipps e. og før tilbake beløpet til kunden

Følg disse stegene for å sette opp alt første gangen:

Åpne hovedmenyen og gå til fanen som heter "Betalingsmidler". Deretter klikker du på + og oppretter et nytt betalingsmiddel under fanen "Web".

Legg inn et navn på betalingsmiddelet. Navnet på dette bør være forståelig for alle ansatte. Betalingsmiddelet skal være retur av betalinger gjort gjennom webkassen deres (f.eks gjennom Nets, Klarna, Vipps e.l). Betalingsmiddelet du legger til her må gå mot samme konto og oppgjørskonto som det betalingene for Nets og Klarna gjør. Når du har lagt til alle innstillinger klikker du på "Lagre".

Gå deretter til hovedmenyen og åpne "Kasser" og åpne en kassen som er markert som "webkasse".

Klikk på + og legg til de betalingsmidlene du nettopp har opprettet.

Når du tar kreditnotaen til kassen vil returbetalingene nå ligge som valg under betalingsmidler. På den måten får du returbeløpet til å gå mot samme konto som betalingen kom inn på.