Tekstiviesti- ja sähköpostipohjat

Muokattu Ma, 22 Heinä klo 8:49 AM

Quick 3:ssa voidaan luoda useita erilaisia tekstiviesti- ja sähköpostipohjia, joita pääset muokkaamaan hakemalla päävalikosta "Pohjat".

Tekstiviesti- ja sähköpostipohjille on omat välilehtensä.

Plus-napista voit lisätä uuden pohjan.

Valitse pohjalle kieli ja tyyppi. Tyyppi vaikuttaa siihen, mitä muuttujia pohjalle voidaan lisätä ja missä pohja on käytössä.

Harmaista napeista voit siis lisätä viestiin tietoja, jotka muuttuvat tilauksesta ja asiakkaasta riippuen, esim. asiakkaan nimi tai tilausnumero. Voit lisätä muuttujia myös sähköpostipohjan aihekenttään.

Pohjalle voidaan antaa myös oma lähettäjä. Rastita silloin myös Lähettäjä mallipohjasta.

Mikäli tämä jätetään tyhjäksi, käytetään oletukseksi määritettyä sähköpostia.

Pohja voidaan myös liittää profiiliin. Tätä voidaan käyttää siis, jos yrityksellä on useampia toimipisteitä ja pohjien halutaan olevan erilaisia toimipisteiden kesken. Yrityksen perustiedot saadaan kyllä muuttujien avulla, mutta jos halutaan laittaa esim. aukioloajat tai muuta toimipistekohtaista tietoa, voi olla hyvä käyttää profiilikohtaisia pohjia.

Sähköpostipohjiin on myös mahdollista laittaa mukaan liitteitä Tiedostonhallinta-välilehden kautta.

Kun olet syöttänyt pohjalle halutut tiedot, muista tallentaa! Tallennuksen jälkeen pohja tulee listalle näkyviin muiden pohjien kanssa.

Pohjat ovat käytettävissä eri paikoissa riippuen valitusta tyypistä. Esim. myyntitilauksella pääset niihin oikean ylänurkan valikon kautta. Valitse ensin pohjan tyyppi:

Ja lähetysikkunassa voit sitten valita tietyn pohjan:

Tekstiviestipohjat toimivat samalla periaatteella, mutta käytettävissä on vähemmän toimintoja. Esim. lähettäjää ei pysty vaihtamaan, vaan lähettäjänä näkyy aina yrityksen nimi.

HUOM! Tekstiviestissä on rajoitus merkkimäärälle, joten pidä sisältö mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä.

Mikäli haluat käyttää laitteen parametritietoja pohjissa, katso ohje tästä.