Inventaario - Q3Mobile sovelluksen avulla

Muokattu Thu, 20 Jul 2023 klo 01:46 PM

Q3Mobile -sovelluksen avulla voit tehdä inventaarion yksikertaisesti ja tehokkaasti.

Skannaus voidaan suorittaa esimerkiksi älypuhelimen kameralla, mikä voi olla hyvä alku rutiiniin tutustumisessa. Nopeampaan ja tarkempaan lukemiseen suositellaan kuitenkin käyttämään laitetta, jossa on oma skanneri. Katso vinkit artikkelin alareunasta.

Varastolaskenta sovelluksen avulla on tarkoitettu lähinnä mikrotarkistuksiin. Laske yksi sijainti, päivitä sijainti, laske seuraava sijainti, päivitä jne.

Tällä tavoin voit laskea varastoa säännöllisesti rauhallisina aikoina, ja liikkeesi voi pysyä auki ilman, että se aiheuttaa virheitä varastossa, joita olisi otettava huomioon.

Varastopaikat tulisi järjestää niin, että ne tarjoavat hyvän yleiskuvan ja että laskettavien tuotteiden määrä on hallittavissa. Suositeltavaa on aloittaa hierarkiassa alhaalla olevasta sijainnista, joka sisältää rajallisen määrän laskettavia tuotteita. Optimaalisesti segmenttien tulisi sisältää 30-40 tuotetta, mutta niitä ei pitäisi olla yli 100.

Pienille tavaroille voi olla hyödyllistä merkitä hyllyt varastopaikoilla, jotta ne voidaan laskea erikseen. Tällä tavoin voi helposti tunnistaa, mitkä tuotteet on laskettu jokaisella hyllyllä.

Suurten tuotteiden varastopaikat voi olla parempi laskea koko hylly yhtenä kokonaisuutena. Tämä voi helpottaa laskemista ja antaa paremman yleiskuvan suuremmista tuotteista.

Tärkeintä on löytää järjestely, joka tarjoaa hyvän yleiskuvan ja helpottaa tavaroiden tarkkaa laskemista. Suunnittelemalla ja rakentamalla varastopaikat sen mukaan, mikä toimii parhaiten kyseisille tuotteille, voi varmistaa tehokkaamman varastolaskennan.

Tarkoituksena on, että tuotteet voidaan laskea lyhyessä ajassa, ja tarkistuslistoja päivitetään jatkuvasti. Tällä tavalla vältetään virhetekijät, kun varastoon tulee muutoksia tavaroiden määrissä laskentajakson aikana, jotka olisi käsiteltävä manuaalisesti jälkikäteen. Tämä voi olla haastavaa paperipohjaisessa varastolaskennassa.

Sovellusta on helpointa käyttää silloin, kun varastopaikoilla on hyvä rakenne. Varastopaikkojen tulisi muodostaa hierarkia ja noudattaa järjestelmällistä sekä yhtenäistä mallia. Esim. 1 A 01 A, 1 A 01 B, 1 A 01 C...

Siksi saattaa olla tarpeen tehdä uudelleenjärjestely ennen kuin sovellus otetaan käyttöön.

Sekä inventaarion tekeminen että liikkuminen varastossa tehostuvat, kun varastopaikat on merkattu selkeästi. Voit tulostaa tarroja varastopaikoille "Varaston yleiskatsauksessa". Paina hiiren oikeaa haluamasi sijainnin päällä ja paina "Tulosta".

Katso ohjeet sijaintien rakenteesta sekä suunnitelmasta paremmasta järjestyksestä.

Laskennan suorittaminen

Paina "Inventaario"-kuvaketta sovelluksessa.

Täällä näet kaikki avoimet laskennat riippumatta siitä, onko ne luotu sovelluksella vai Quick 3:n selainversiolla.

Valitse valikosta "Uusi laskenta"

Avaa inventaariolista ja voit alkaa syöttämään tuotteita

• Syötä skannerin kenttään sijainti, joka tulee laskettavaksi, esimerkiksi hylly tai osasto. Klikkaa viivakoodikuvaketta (1) skannataksesi viivakoodin kameralla.
  • Kaikki varastossa olevat tuotteet, jotka kuuluvat tähän sijaintiin ja sen alasijainteihin, sisällytetään laskentaan.

Vaihtoehtoisesti voit skannata tuotenumeron suoraan kenttään ilman, että laitat ensin sijaintia. Tuotteita lisätään sitten jatkuvasti, ja jos samaa tuotetta skannataan useita kertoja, määrä kasvaa tuotteen osalta. Jos tuotteet ovat useilla eri varastopaikoilla, on suositeltavaa aloittaa skannaamalla osasto/hylly, jotta voit määrittää, mitä sijaintia lasketaan. Tämä on tärkeää esimerkiksi silloin, kun samat tuotteet ovat eri sijainneissa myymälässä ja varastossa. Jos sijaintia ei määritellä, järjestelmä laskee kaikki tuotteet yhteensä.

• Inventaariolistassa näytetään laskettava varastomäärä, joka ottaa huomioon, onko tilausta kerätty lähetteen mukaan. Kun inventaariolista hyväksytään, kerätty määrä lisätään varastomäärään. Tämän vuoksi on tärkeää, että varastosta otetut tuotteet kerätään aina lähetteen mukaisesti. Kaikki tuotteet on laskettava fyysisesti ennen kuin lista voidaan hyväksyä. Tämä toimenpide on tehty varmistamaan, että kaikki tuotteet lasketaan oikein.
  • Laskennan suorittaminen:
    • Jokainen tuote hyllyssä skannataan erikseen. Laskettu määrä kasvaa joka kerta, kun tuote skannataan. Tämä pätee vaikka tuotteita ei skannata peräkkäin.
    • Paina +/- syöttääksesi oikean määrän
    • Jos on kyse suuremmasta määrästä, paina tuoteriviä, syötä määrä ja tallenna
    • Jos huomaat, että jotkin tuotteet eivät tulleet mukaan varastopaikan skannauksen yhteydessä, voit skannata ne manuaalisesti saadaksesi ne mukaan listalle.
    • Kulmassa näkyy värimerkintä:
      • Vihreä: Varastomäärä ja laskettu määrä täsmäävät
      • Oranssi: Laskettu määrä on pienempi kuin varastomäärä
      • Punainen: Laskettu määrä on isompi kuin varastomäärä
    • Kun kaikille tuotteille on asetettu määrä, paina "Vahvista". Varasto päivitetään välittömästi.

Vinkkejä

• Tuotteet, jotka ovat avoimilla inventaariolistoilla, eivät tule mukaan uusiin listoihin, jotka generoidaan skannaamalla sijainti. Tämä on tehty siksi, että yksi tuote voi olla vain yhdessä laskentalistassa kerrallaan. Tarkista siis, onko olemassa laskentalistoja, jotka eivät ole ajankohtaisia ja siksi ne on poistettava ennen laskennan aloittamista.
  • Voit myös syöttää tuotenumeron manuaalisesti, mutta numeron on oltava täsmälleen oikein, koska tällä kentällä ei ole hakutoimintoa. Tarkoituksena on, että tämä olisi nopea ja tehokas prosessi varastonlaskennalle. Jos on tarvetta löytää tuotteita muilla tavoilla, on suoritettava varastonlaskenta tietokoneella.
  • Jos skannatessa sijantiin ilmestyy tuotteita, jotka eivät kuulu kyseiselle paikalle, esimerkiksi jos ne on vastaanotettu väärään paikkaan, sinun on korjattava tämä ennen kuin laskenta voidaan hyväksyä. Tuote on siis siirrettävä oikealle paikalleen. Tätä ei ole mahdollista käsitellä sovelluksessa, vaan se on tehtävä selainversiossa. Voit kuitenkin viimeistellä tuotteiden laskennan sovelluksella ja sitten jatkaa laskemista tietokoneella. Voit tällöin syöttää uuden sijainnin siirtoa varten ja hyväksyä laskennan tietokoneella.
  • Jos skannataan tuotteita, jotka eivät ole aiemmin olleet laskentalistalla, ne lisätään listaan. Ne saavat silloin saman sijainnin, joka on näkyvillä laskennan otsikossa. Huomioi, että jos tällaisella tuotteella on jo aiemmin rekisteröity sijainti varastossa, sen varastosaldoa ei nollata automaattisesti. Tästä syystä sinun on suoritettava erillinen nollaus 'aiemmin rekisteröidylle sijainnille'. Tämä voidaan tehdä joko luomalla erillinen laskentalista tätä varten tai poimimalla ne mukaan 'ei laskettujen tuotteiden' laskentalistalle.

Ei-lasketut tuotteet

Inventaarion päättyessä Quick3:ssa on vielä tarkistettava lista 'Ei lasketuista tuotteista'. Tämä lista etsii tuotteet, jotka eivät ole olleet mukana laskennassa määritellyn laskentajakson aikana.

Tämän rutiinin luoma tarkistuslista tallennetaan ja avataan sitten sovelluksessa laskennan suorittamiseksi. Lista voi sisältää tuotteita, jotka ovat väärällä sijainnilla tai joita on jäänyt laskennassa huomaamatta. Tuotteet, jotka eivät ole määritellyllä sijainnilla, näkyvät tasolla 1. Voit suorittaa tuotteiden laskennan, mutta jatkaa tarkistusta ja hyväksyntää tietokoneella. Tällöin voit esimerkiksi määrittää uuden sijainnin ennen hyväksyntää.

Katso Inventaario-ohjeen kohta 7.

Virheilmoitukset

• Virhekoodi 461: Useampi tuote vastaa skannattua viivakoodia. Sovellus edellyttää, että nämä ovat yksilöllisiä.

Tämä virhe ilmenee, kun skannattu viivakoodi vastaa useita tuotteita tietokannassa eikä sovellus voi yksiselitteisesti tunnistaa oikeaa tuotetta. Jotta virhe voitaisiin korjata, varmista, että jokaisella tuotteella on uniikki viivakoodi, jotta sovellus voi tunnistaa ne oikein.

Laitteet inventaarioon

Tavallinen älypuhelin toimii hyvin varaston laskemisessa, mutta puhelimen kamera voi olla hieman hidas viivakoodin skannaamisessa. Lisäksi useimmat nykypäivän matkapuhelimet ovat hieman "herkkiä" ja eivätkä kestä kovaa käsittelyä tai putoamista lattialle.

Olemme testanneet erilaisia vaihtoehtoja ja voimme suositella kestävämpiä matkapuhelimia, joissa on myös ohjelmoitava painike viivakoodin skannaamista varten, mikä tekee varastotyöstä tehokkaampaa.

• Zebra TC25 2D, laserskanneri edessä
  • Samsung Galaxy Xcover: Toimii erittäin hyvin ja on kestävä
  • Bluetooth RFID skanneri, jonka voi yhdistää vaikkapa puhelimeen tai tablettiin
  • On olemassa useita Android-laitteita, joita voidaan hyödyntää. Ajatteli käytännöllisesti ja tehokkaasti.