Kassayhteenveto

Muokattu Wed, 20 Mar 2024 klo 12:42 PM

Kassayhteenvedolle löytyy oma valinta päävalikosta. Jos sinulla on useampia kassoja käytössä, on ensin valittava kassa.

Myös käyttäjäsi PIN-koodi tarvitaan.

Kassasta voidaan nostaa rahaa esim. toimistotarvikkeiden tai postimerkkien ostoon.

Muista merkata, että käteisnostot on rekisteröity.

Valitse seuraavaksi päivämäärä, ajanjakso määräytyy valitun päivämäärän mukaan. Voit halutessasi suorittaa tämän myös takautuvasti.

image

Saat sitten listan tapahtumista:

Tämän jälkeen lasketaan kassassa oleva käteinen. Tämän vaiheen voi tarvittaessa ohittaa.

Tähän taulukkoon voit merkata, miten paljon mitäkin kolikoita ja seteleitä on kassassa. Laita määrä "Laskuri"-sarakkeeseen.

Laskemisen jälkeen paina "Seuraava".

Laskettu käteisen rahojen määrä, mukaan lukien mahdollinen edellisen päivän aloitussaldo, tulee sarakkeeseen "Laskuri 1".

Maksupäätteen tapahtumien saldo tulee myös samaan sarakkeeseen omalle rivilleen.

Klikkaa sitten 'Seuraava' nähdäksesi, mitä on kirjattu.

image

Jos "Laskuri 1" ja "Tiliöity määrä" välillä on suuri ero käteisen rahojen osalta, sinun tulee laskea rahat uudelleen ja syöttää tämä summa sarakkeeseen "Laskuri 2".

"Laskuri 2" täyttyy automaattisesti Laskuri 1" -sarakkeeseen syötetyn summan mukaan, mutta sitä voidaan muuttaa tarvittaessa.

Saraketta "Tilitykseen" (Til oppgjør) käytetään, jos halutaan aina pitää vakiomäärä käteistä kassassa, esimerkiksi 400€.

Syötä tällöin erotus laskettujen käteisvarojen ja vakiomäärän välillä kenttään.

Jos kenttään "Tilitykseen" ei syötetä mitään, koko käteisvarojen summa siirtyy seuraavan päivän avaavaksi saldoksi.

image

Päätä kassayhteenveto painamalla "Tiliöi"

image

image

Kun kassayhteenveto on tiliöity, kirjanpitoon muodostuu tosite kassan tapahtumista. Kirjaus menee suoraan hyväksytty -tilaan. Jokainen maksutapa tiliöidään kuten maksutyyppeihin on asetettu (Asetukset - maksutyyppi).  Samalla päivän loppusaldo siirtyy seuraavan päivän alkusaldoksi kirjanpidossa.

Jokainen kassatapahtuma kirjataan myyntisaamistilille ja kun kassayhteenveto muodostetaan, tapahtuma merkitään maksetuksi myyntisaamisiin.

Tilitykseen merkityt summat tiliöidään maksutapoihin asetettujen tilien perusteella:

Jos kassayhteenvetoa ajaessa saa ilmoituksen "Tällä käyttäjällä ei ole pääsyä tähän myyntipaikkaan", käy vaihtamassa käyttäjän PIN-koodi Resurssien haun kautta.

(Ohje: https://quick3.freshdesk.com/fi/support/solutions/articles/48000948433-kassa-asetukset-kassamyyntiä-varten ) Koodi on jo jollakin toisella käytössä.

Kassayhteenveto Web-kassalle

Jos sinulla on verkkokauppa, joka on integroitu Quick3:een, sinun on suoritettava kassayhteenveto myös web-kassalle.

Tämä kassayhteenveto on yksinkertainen, sillä se koskee vain nettikaupassa tehtyjä maksuja. Ei tarvitse huomioida maksupäätettä eikä käteistä.

Paina ensin "Seuraava" kirjoittamatta mitään kenttään "Laskuri 1". Tiliöityyn määrään tulee maksujen summa, ja sama summa laitetaan myös kohtiin "Laskuri 2" ja "Tilitykseen".

Ennen kassayhteenvedon suorittamista verkkokaupan laskut näkyvät avoimena. Verkkokaupan laskut kuitataan maksetuiksi vasta sitten, kun yhteenveto on suoritettu.

Huom! Jos muistutuksia lähetetään ennen kuin kassayhteenveto on tehty, se voi johtaa tilanteeseen, jossa muistutuksia lähetetään jo maksetuista laskuista.