Kassaavräkning

Ändrad den Thu, 25 Apr 2024 vid 01:14 PM

Kassaavräkning i Quick 3

Denna manual är avsedd för att guida dig genom processen att utföra en kassaavräkning i Quick 3. Följ stegen noggrant för att säkerställa en korrekt avräkning av din kassa.

Steg 1: Starta Kassaavräkningen

1. Navigera till Kassaavräkning:

• Välj kassaavräkning från Quick3 huvudmenyn.
    • Om du har flera kassor registrerade under din användare, kommer du att få en fråga om val av kassa. Välj den kassa du vill avräkna.

2. Verifiering:

• Ange ditt QuickID (pinkod) för att verifiera din identitet.
    • Bekräfta kontantuttag registrerat genom att markera kryssrutan för detta.
    • Tryck på Nästa för att gå vidare

Steg 2: Förbered Avräkning

1. Välj Datum:

• Välj det datum du vill göra avräkningen för. Om du behöver göra en avräkning för ett tidigare datum, ändra till det önskade datumet.
    • Tryck på Nästa för att gå vidare
  2. Översikt av Transaktioner:

• På skärmen visas en lista över alla kassatransaktioner sedan den senaste avräkningen. Du kan skriva ut denna rapport om behovet finns.

Steg 3: Registrera Kontanter

1. Ange Valörer: (valfritt)

• Registrera kontanterna där en rad avsätts för varje valör. Det är valfritt att hoppa över detta steg.
    • Tryck på Nästa får att gå vidare

2. registrera avräkningen:

• Ange dom räknade kontanterna inklusive eventuell växelkassa från föregående dag i kolumnen Räkning 1.
    • För korttransaktioner, registrera avstämningen av kortterminalen i samma kolumn.
    • Tryck på Nästa för att fortsätta

Steg 4: Bekräfta Belopp

1. Kontrollera och Bekräfta:

• Om det finns avvikelser mellan Räkning 1 och Bokfört för kontanter, bör du räkna om och ange det nya beloppet i Räkning 2.

2. Växelkassa:

• Använd kolumnen Till avräkning för att justera växelkassan.
      Exempel: Om ni har totalt 8 857kr i kassan och vill ha en växelkassa på 857 kr, Ange det belopp som ska tas ut från kassan som då är 8000:- vilket då ger 857:- kvar som växelkassa.

Steg 5: Bokföring

1. Utskrift och Bokföring:

• Skriv ut avräkningsrapporten och klicka sedan på Skicka (Bokför) för att bokföra kassaavräkningen.
  2. Automatisering och Nästa Dag:

• När kassaavräkningen är bokfört skapas automatiskt en kassaavräkningsbunt i dagboken med status bokfört.
    • En bunt med växelkassa för nästa dag skapas också och transaktionerna för nästa dag läggs till i denna bunt.