Kassa - Ennakkomaksu tilaukselle

Muokattu Fri, 21 Jul 2023 klo 01:39 PM

Tietyissä tilanteissa voi olla tarpeellista lisätä ennakkomaksu tilaukselle. Esimerkiksi silloin, jos asiakas haluaa tilata arvokkaan tai harvinaisen tuotteen tai ajoneuvon.

Avaa jo rekisteröity kassatilaus tai luo uusi kassatilaus ja lisää asiakkaan haluamat tuotteet.

1. Aktivoi ennakkomaksutoiminto. Nappi muuttuu vihreäksi.
  2. Lisää summa, joka maksetaan etukäteen.
  3. Valitse maksutapa ja lisää tarvittaessa useampia eri maksutapoja.
  4. Päätä ennakkomaksun käyttö painamalla nappia uudestaan.

Kun toiminto on aktivoitu, näytöllä näkyy ohjeet siitä, mitä tulee tehdä.

Tulostetaan kuitti maksetusta summasta ja tilaus suljetaan. Muokkaamasi tilaus tallennetaan ja voit palata siihen myöhemmin ja jatkaa sen käsittelyä.

Avataan uusi tyhjä kassa-tilaus.

Jos olet valinnut "Vaadi vahvistus myynnin loppuun suorittamisen yhteydessä" kassan asetuksista, saat ilmoituksen siitä, että tilaus on suljettava lopullisesti.

Tulostettavassa kuitissa näkyy tilausnumero ja asiakkaan tiedot sekä erittely tilauksen maksuista.

Maksettu summa ja tilauksen jäljellä oleva saldo näkyvät kokonaissummalinjalla.

Maksettu summa kirjataan laskutukseen, kun kassatapahtuma vahvistetaan

Tallennetut maksut näkyvät välilehdellä "Maksut".