Kassa - Kassanäkymän toiminnot

Muokattu Mon, 24 Jul 2023 klo 10:30 AM

Tässä on listattuna eri kenttien toiminnot kassanäkymässä.

1. Sulkee kassaikkunan.
  2. Tyhjentää syöttökentän (4).
  3. Lisää tuotteen. Tätä painamalla saat tuotehaun auki.
  4. Syöttökenttä. Tähän syötetään määrä, numero, asiakasnumero, viitenumero jne.
  5. Avaa asiakashaun, jotta voit vaihtaa tapahtumalla olevaa asiakasta.
  6. Tallentaa kassatapahtuman.
  7. Ennakkomaksu. Käytetään jos halutaan maksaa tilaus ennakkoon osittain tai kokonaan.
  8. Tilauksen viimeistely. Kun painat kuvaketta, sinulta kysytään, haluatko suorittaa tilauksen laskuna vai käteisenä.
  9. Hinnan muuttaminen tilausrivillä. Merkitse tilausrivi, jossa hintaa haluat muuttaa. Kirjoita uusi hinta 'syöttökenttään' ja klikkaa kuvaketta muuttaaksesi hintaa.
  10. Määrän muuttaminen tilausrivillä. Merkitse tilausrivi, jonka määrää haluat muokata. Kirjoita uusi numero 'syöttökenttään' ja klikkaa kuvaketta muuttaaksesi numeroa.
  11. Anna alennus tilausriville. Merkitse tilausrivi, johon haluat alennuksen. Syötä alennusprosentti 'syöttökenttään' ja klikkaa kuvaketta antaaksesi alennuksen tilausriville.
  12. Peruuttaa valitun rivin. Valitse tilausrivi, jonka haluat peruuttaa. Klikkaa peruutuskuvaketta, jolloin tilausrivin alapuolelle ilmestyy identtinen tilausrivi, mutta negatiivisella määrällä ja hinnalla.
  13. Käytetään asiakkaan viitteen lisäämiseen tilaukselle. Kirjoita viite 'syötekenttään' ja klikkaa kuvaketta.
  14. Käytetään tilauksen merkitsemiseen. Kirjoita merkintä 'syötekenttään' ja klikkaa kuvaketta.
  15. Avaa olemassa oleva tilaus tai lasku. Tilauksen haku avautuu, ja voit etsiä haluamasi tilauksen.
  16. Käteisnosto. Syötä summa ja kuvaus 'syötekenttään' ja klikkaa kuvaketta. Jos kyseessä on palautus, laita miinusmerkki summan eteen.
  17.  Pysäköi tilaus. Klikkaa tästä, jos haluat keskeyttää aloitetun tilauksen käsittelyn.
  18. Näyttää pysäköidyt tilaukset. Klikkaa tästä saadaksesi listan pysäköidyistä tilauksista. Valitse tilaus, jonka muokkausta haluat jatkaa.
  19. Näyttää tilauksen tilausikkunassa.
  20. Luo uusi tilaus
  21. Kirjaudu ulos
  22. Allekirjoita
  23. Keräilylista

Jos sinulla on integroitu kassalaatikko käytössä, sen avaamiselle on oma nappi: