Uusi tuote

Muokattu Thu, 19 Oct 2023 klo 07:43 AM

Luo uusi tuote

Valitse Tuotehaku päävalikossa ja klikkaa plus-painiketta.

Tästä aukeaa uusi välilehti, jossa sinun tulee syöttää uudelle tuotteelle seuraavat arvot:

• Tuotekoodi
  • Nimi
  • Toimittaja
  • Ensisijainen tuoteryhmä (jokaisella tuotteella täytyy olla tuoteryhmä)
  • Hinta
  • Valitse "Web-aktiivinen", jos tuotetta myydään verkkokaupassa
  • Varastopaikka (pakollinen tieto, vaikka varastopaikkoja ei olisi käytössä, voi olla siis esim. oletusarvo A)

• Lisää varastopaikka "Varasto"-välilehdellä ja mene kohtaan "Asetukset" ja paina plus-nappia
  • Valitse myös onko kyseessä varastotuote. Esim. öljynsuodatin on varastotuote, mutta työveloitus ei

• Tässä näkymässä voit myös valita, miten paljon kyseistä tuotetta haluat pitää varastossa.
    • Kun määrä laskee alle minimin, järjestelmä ehdottaa tilattavaksi määrää, jolla saadaan maksimimäärä täyteen
    • Esim. jos minimi on 10 ja maksimi 20 ja saldo laskee 8:aan, ehdotetaan tilattavaksi 12 kpl

Tuotteen hinnat

• "Listahinta" = Toimittajan hinnastossa oleva hinta. Tämä voi olla joko ovh - alekoodi/prosentti tai suoraan ostohinta. Lopullinen ostohinta tulee "Nettohinta sisään" -kenttään. Jos perustat tuotteen manuaalisesti, laita tähän veroton ostohinta.
  • "Alennus 1/2" =Toimittajan hinnastossa olevat alennusprosentit
  • "Merkintä" = Tuotteen kulut, esim. toimituskulu 3%
  • "Nettohinta sisään" = Tuotteen ostohinta
  • "Hinta" = Veroton hinta asiakkaalle
  • Hinta sis. ALV = Verollinen hinta asiakkaalle, ovh.
  • "% brutto" = Kateprosentti
  • "Yksikkö" = Valitse onko kyseessä esim. kappale, pari, lava, litra vai kilogramma

Tuotteen kopioiminen

• Jos toimittajan hinnastoa ei ole jostain syystä käytettävissä, voidaan luoda mallituotteita, jotka voidaan kopioida uusiksi tuotteiksi. Vaihtoehto löytyy oikean ylänurkan valikosta.

• Näin sinun ei tarvitse syöttää kaikkia tietoja uudestaan, kuten tuoteryhmää ja toimittajaa. Myös tuotteen yhteydet ja ominaisuudet kopioituvat.
  • Voit myös hyödyntää tätä, jos vaikkapa tuotteen tuotenumero vaihtuu. Kopioi tuote uudeksi ja syötä sille uusi koodi. Vanhan tuotteen tietoihin kannattaa laittaa tuotteen uusi numero.
  • HUOM! Varastopaikka ei kopioidu, joten se täytyy aina lisätä erikseen!

Hyödyllisiä linkkejä