Skapa ny artikel

Ändrad den Mon, 29 Apr 2024 vid 11:23 AM

Inledning

Denna guide är utformad för att ge dig en grundläggande förståelse av hur du skapar och hanterar artiklar i Quick3. Artiklar kan vara både varor och tjänster som ditt företag erbjuder.

Förstå Grundläggande Begrepp

• Artiklar: De varor eller tjänster ditt företag säljer.
  • Artikelgrupper: Alla artiklar måste tillhöra en artikelgrupp. En artikel måste ha en "Primär artikelgrupp".

Steg 1: Skapa en Ny Artikel

1. Navigering: Klicka på Quick3-loggan uppe till vänster och sök efter "artikel". Tryck sedan på knappen för "artikelsökning".
  2. Skapa Artikel: Klicka på '+'-ikonen i det övre högra hörnet eller välj 'Lägg till' i från menyn
  3. Alternativt tryck på knappen för inställningar och tryck sedan på Lägg till
    (Använd kortkommando Alt+C).

Tryck på bilden för att förstora

När du väljer att skapa en ny artikel, kom ihåg att fylla i följande viktiga information:

1. Artikelnummer: Unikt identifikationsnummer.
  2. Artikelnamn: Namnet på din vara eller tjänst.
  3. Leverantör: Ange vem som levererar varan/tjänsten.
  4. Primär artikelgrupp: Tilldela artikeln till en huvudgrupp.
  5. Inköpspris: Ange Inköpspriset.
  6. Försäljningspris: Ange försäljningspriset.
  7. Enhet: Ange vilken typ av enhet som Artikeln ska ha. Se guiden enhet som visar hur man skapa anpassade enheter
  8. Webbshopsartikel: Under fliken Inställningar så behöver ni markera kryssrutan webbaktiv om artikeln ska säljas i Quick3:s webbutik.

Tryck på bilden för att förstora

Avslutande Tips

• Import: Du kan också importera artiklar från direkt i från artikellistor om du arbetar med många artiklar.
  • Artikelgrupp: Kom ihåg att varje artikel måste tillhöra en artikelgrupp. Detta ställs in under  "Primär Artikelgrupp" på artikelkortet.
    Undantag till krav på artikelgrupp finns om man kopplar en artikel direkt mot ett kontogrupp