Uuden tehtävän luominen

Muokattu Thu, 02 Nov 2023 klo 07:19 AM

"Tehtävien haun" tai "Omien tehtävien" kautta

Nämä molemmat löytyvät päävalikosta ja painamalla plus-merkkiä pääset luomaan uuden tehtävän. Uusi tehtävä ei ole liitetty mihinkään asiakkaaseen, vaan se on yleinen tehtävä, esim. työtilan siivous.

Halutessasi voit myös liittää tämän asiakkaaseen.

Asiakasnäkymästä

Mene asiakashakuun, valitse haluamasi asiakas ja mene "Tehtävät"-välilehdelle. Paina sillä välilehdellä olevaa plus-nappia.

"Kuvaus"-kenttään tulee lyhyt kuvaus siitä, minkälaisesta tehtävästä on kysymys. Voit laittaa tarkemman kuvauksen "Tehtäväteksteihin". Jos tehtävä on osoitettu jollekin tietylle henkilölle, voit lisätä kenttään "Pyydä vastuullista käyttäjää" tämän kyseisen henkilön. Jos tehtävä on osoitettu sinulle, löydät sen "Omista tehtävistä".

Klikkaa tehtävä auki, niin sinulta kysytään, haluatko ottaa vastuun tästä tehtävästä.

Tehtävälle voidaan käyttää leimaamista, jotta saadaan helposti seurattua siihen käytettyä aikaa. Kellon kuvaketta painamalla voi tehdä leimauksen sisään/ulos. Kun varaat huoltoajan kalenteriin, varauksesta luodaan oma tehtävä.

Katso ohje työajan leimauksesta.

Oikealta ylhäältä valikosta voit myös lisätä ylätason tehtävän.

Ylätason tehtävä on siis ns. päätehtävä, johon voi liittää pienempiä töitä.

Esimerkki: Auton määräaikaishuolto on ylätason tehtävä ja tämän huollon aikana huomataan, että jarrupalat on vaihdettava. Jarrupalojen vaihdosta voidaan tehdä oma "alatehtävä", joka liitetään päätehtävään, eli määräaikaishuoltoon. Tämä voidaan tarvittaessa osoittaa eri työntekijälle.

Tehtävän teksteihin voit laittaa erilliset tekstit ongelman kuvaukselle, syylle sekä ratkaisulle

HUOM! Jotta useampaa tekstiä on mahdollista lisätä, tämä ominaisuus on ensin aktivoitava "Omista asetuksista" "Sekalaista"-välilehdeltä. Käy aktivoimassa tämä ruksi:

Kun tämä toiminto on aktivoitu, voit lisätä uuden tekstin tehtävälle oikealla olevasta valikosta.

Tehtävävälilehdet

Tehtävätekstit - Tähän voit lisätä äsken kuvatun ongelman, syyn ja ratkaisun

Tiedostonhallinta - Tänne voit lisätä mitä tahansa tehtävään liittyviä dokumentteja, kuten pdf-tiedostoja tai kuvia

Aika - Täällä näet tehtävälle leimatun ajan sekä sille mahdollisesti kalenteriin varatun ajan

Liittyvät tehtävät - Tämä näyttää listan alitehtävistä, jotka liittyvät päätehtävään. Päätehtävän löydät "Tehtävät"-valikon alta.

Resurssit - Täällä voidaan merkata ne työntekijät, jotka työskentelevät tehtävän parissa, ja aika näkyy kyseisen resurssin kalenterissa.