Versionslogg 3.1.29

Ändrad den Ons, 11 sep. vid 9:43 F.M.

Nya Funktioner

Quick3 Användargränssnitt Uppgradering

Vi är glada att introducera en ny och modern design för Quick3 i denna uppdatering. Det nya användargränssnittet är utformat för att förbättra din upplevelse och göra Quick3 ännu mer njutbart och intuitivt att använda. Här är de viktigaste förbättringarna:

• Layout Uppgradering
    Vi introducerar en ny, stilren kortlayout som gör gränssnittet mer organiserat och visuellt tilltalande.
  • Nya Färgteman
    Förfinade bakgrunds- och accentfärger för ett mer enhetligt och modernt utseende för Quick3.
  • Knapp- och Menyförbättringar
    Förbättrade knappar och menyer för bättre användbarhet och ett mer polerat utseende.
  • Textfält och Rullgardinslistor
    Förbättrade textfält (inmatningsfält) och rullgardinslistor för en smidigare och mer responsiv interaktion.
  • Förbättrad Användarupplevelse
    Övergripande förbättringar av användarupplevelsen i Quick3, vilket gör navigeringen mer intuitiv.

Ny Schemaläggare (Pilot)

Vi är glada att introducera en pilotversion av en ny Schemaläggare med ett nytt och förbättrat gränssnitt för ökad användarvänlighet. Pilotversionen inkluderar följande nya funktioner:

• Tidslinjezoomning
    Använd Ctrl + Scroll för att zooma in och ut på tidslinjen.
  • Tidslinjepanorering
    Använd Shift + Scroll för att panorera över tidslinjen.
  • Konfigurerbara Visningsstilar
    Anpassa händelsefärg, stil och storlek efter dina preferenser.
  • Kollapsbara Resursgrupperingar
    Hantera resurser enkelt med kollapsbara grupperingarna på vänster sida.

VIKTIGT! Schemaläggarens pilotversion är endast tillgänglig för "Endast Test"-kunder. Om du är intresserad av att aktivera denna "Endast Test"-flagga för din Quick3-klient och få tillgång till Schemaläggarens pilotvy, vänligen kontakta supporten. Observera att "Endast Test"-funktioner är avsedda för användning med testdata.

Quick3 Tagging System

Vi har implementerat ett omfattande taggningssystem för att förbättra organisation, sökfunktionalitet och kontextuell anslutning i vår applikation. Nedan är de viktigaste komponenterna i detta nya system:

• Versatil taggning och hantering

Kontextuell taggning: Taggar kan nu skapas direkt inom olika kontextsidor, inklusive artiklar, order, erbjudanden, kunder etc.
Centraliserad tagghanterare: En ny tagghanterarsida har introducerats där du kan skapa, visa och hantera alla taggar. Detta inkluderar att se vilka sammanhang som är kopplade till varje tagg och möjligheten att radera eller ändra taggkopplingar.

• Förbättrad sökfunktionalitet

Taggar är nu integrerade i den gemensamma sökfunktionen, vilket avsevärt förbättrar sökresultatenas noggrannhet och relevans.

•
  • Taggvarianter och associationer

Taggvarianter: Systemet stöder skapandet av taggvarianter, vilket gör att du kan gruppera olika taggar under ett enda paraply.Associationshantering: Användare kan hantera taggassociationer, vilket hjälper till att förhindra duplicering och upprätthålla konsekvens i hela applikationen.

• Avancerade tagghanteringsverktyg

Tagggenerator: Introducerar ett tagggeneratorverktyg för att automatiskt skapa taggar och kopplingar för fördefinierade sammanhang (t.ex. artikelgrupper, artikelegenskaper), vilket effektiviserar taggningsprocessen.Omfattande översikt: Tagghanteraren ger en detaljerad vy av alla taggar, deras kopplade sammanhang och alternativ för taggradering eller ändring av kopplingar.

• Integration med Webshop Navigation Builder

Taggar är nu integrerade i den nya Webshop Navigation Builder, vilket erbjuder obegränsade möjligheter för att skapa anpassade produktset. Denna integration använder taggar för att förbättra organisationen och navigeringen i webshopen, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Förbättringar

• Förbättrad tillgång till hjälp och support i Quick3

(Hem > Quick3-header > Frågetecken-ikon)
För att förbättra din upplevelse med Quick3 har vi förenklat tillgången till viktiga resurser som Användarmanualen, Kontakta support, Felrapport, API-dokumentation och Senaste programvarurelease-anteckningar. Tidigare var dessa länkar utspridda över olika delar av gränssnittet, vilket kunde göra dem svåra att hitta. Nu finns alla dessa resurser bekvämt samlade på ett ställe – en rullgardinsmeny under "Hjälp"-ikonen (frågetecken) i toppheadern av Quick3.

För mer information om hur du skickar in ett supportärende, läs här.

• Uppladdning av HTML-filer till filarkivet

(Hem > [Valfri vy] > File Explorer)
    Tillagt möjligheten att ladda upp .html-filer till filarkivet.

• Ny flik för beställningar Leverantörsvyn

(Hem > Leverantörsvy > beställningsförslag)
En ny flik för beställningsförslag har lagts till i Leverantörsvyn. Den visar endast beställningar relaterade till den valda leverantören och gör det möjligt för användare att skapa beställningar direkt för den leverantören, vilket förenklar processen.

• Nya alternativ för dataimport i Importguiden

(Hem > Importguide > Importera försäljning > Importmappning – Välj ett alternativ "Lager" eller "Leverantörsnummer")
Möjligheten att ställa in "Lager" har lagts till vid import av försäljning via verktyget Importguide i Quick3. Vid import kan du ställa in lagerhantering för dina varor genom att använda den valfria inställningen "Lager". I ditt Excel-dokument skriver du helt enkelt "true" eller "false", och Importguiden aktiverar eller inaktiverar lagerhantering för dina varor automatiskt.

Importguiden har också fått möjlighet att ställa in "Leverantörsnummer" vid import av försäljning. Detta säkerställer att rätt vara hämtas från rätt leverantör i fall där flera leverantörer använder samma artikelnummer för olika varor.

• Ordna om orderrader med dra-och-släpp-funktion

(Hem > Ordersökning > Order)
En ny funktion har lagts till för att ordna om rader med hjälp av dra-och-släpp-funktionalitet. Detta gör det möjligt för användare att flytta rader inom samma orderblock eller mellan olika block inom samma order.

• Ny "Aktiv"-markering för filtrering av huvudbokskonton

(Hem > Kontoplan > Konto)
En ny kryssruta "Aktiv" har introducerats på sidan för huvudbokskonton, bredvid kontonumret, och är aktiverad som standard. Denna markering är också tillgänglig på söksidan för kontoplanen, vilket gör att användare kan filtrera huvudbokskonton baserat på deras aktiva status. När kryssrutan är markerad på söksidan hämtas endast de konton som är markerade som "Aktiva" på deras respektive huvudbokskontosidor. Denna förbättring effektiviserar sökprocessen och gör det snabbare och mer effektivt att hitta endast aktiva huvudbokskonton

• Validering av bankland i betalningsprocessen

(Hem > Betalning > Urval)
En "Bankland"-validering har lagts till i betalningsrutan. Om "Bankland" saknas och leverantörens land skiljer sig från kundens hemland, kommer fältet "Bankland" att markeras i rött för att varna användaren. Betalningar till utländska leverantörer kommer att nekas om "Bankland" inte anges.

• Förbättrad användbarhet av mallfönstret

(Hem > Quick3 sökvyer > Meny > Ny från mall)
Vi har förbättrat mallfönstret i olika Quick3-sökvyer för att effektivisera ditt arbetsflöde:

• Mallrullgardinsmenyn öppnas nu automatiskt när dialogrutan öppnas.
  • Du kan omedelbart navigera i rullgardinsmenyn med hjälp av ditt tangentbord för snabbare val.
  • När en mall har valts (antingen genom att klicka med musen eller trycka på Enter) stängs dialogrutan omedelbart och ett nytt fönster öppnas baserat på din valda mall.

• Anpassningsbara KID-referensprefix

(Hem > Kundkonfiguration > Bankkontofliken > Kolumnerna "KID typbeskrivning" och "Faktura KID-prefix")
Vi har lagt till en ny funktion som gör det möjligt att ställa in ett anpassat prefix för KID-referenser, vilket kan konfigureras individuellt för varje bankkonto. Denna förbättring säkerställer att dina KID-referenser överensstämmer med dina specifika bankkrav, vilket gör det enklare att hantera betalningar och spåra transaktioner.

• Justeringar av momssatser (viktigt för Finland)

(Order / Erbjudande / Varumottagning > Meny > Välj alternativet "Sätt momsdatum")

Vi har implementerat viktiga uppdateringar för att säkerställa momsens exakthet:

• Momsvalidering: Tillagd validering för att förhindra att någon faktura eller fakturakontroll slutförs om det finns rader med felaktiga momsinställningar baserat på fakturadatumet.
  • Inställning av momsdatum: Du kan nu ange ett specifikt momsdatum för erbjudanden, ordrar (inklusive block) och varumottagningar från huvudmenyn (översta högra menyknappen i vyn) genom att välja alternativet "Sätt momsdatum".

Buggfixar

• Fixat problem med duplicering i daglig rapporttabell

(Hem > Daglig rapport > Idag)
Ett problem med att daglig rapporttabell duplicerade rader vid klick på knappen "Idag" har åtgärdats.

• Förbättrad prestanda för konsignationssökning

(Hem > Konsignation)

Prestandan för konsignationssökning har förbättrats genom att lösa problem med långsamma svarstider. Sökhastigheten har optimerats och ett problem där alternativet "Visa nästa" ibland inte var tillgängligt har åtgärdats, vilket säkerställer att mer än de initiala 500+ raderna kan hämtas.

• Löst problem med att spara rapportdestinationer

(Hem > Resurssökning > Resurs > Rapporter > Rapportdestination)
En bugg som förhindrade att nya eller redigerade rapportdestinationer sparades på resursens sida har åtgärdats.

• Dubbel batchhuvuden vid skapande av omvändningsverifikat dokument

(Hem > Dokumentcenter > Huvudbokskonto-flik > Välj rader – Välj alternativet "Inverter till nytt dokument" från menyn)
Ett problem har åtgärdats där dubbla batchhuvuden skapades när ett verifikatsdokument inverterades med åtgärden "Skapa omvänt dokument" ("Inverter till nytt dokument") från menyn. Nu, när ett omvänt dokument skapas, kommer endast en enda batch att skapas; synlig i huvudjournalen.

• Fix för Agio valutaproblem

(Hem > Reskontrahantering > Agio)
Ett problem har lösts där agiojusteringar skapades med hemmavalutan istället för leverantörens (eller kundens) valuta. Detta har åtgärdats genom att använda rätt valuta för agiojusteringar.

• Borttagna inaktiverade "Öppna"-knappar

(Quick3-tabeller i olika vyer)
"Öppna" (pil-ikon)-knappen visas inte längre i tabeller (rutnät) på kolumner som inte har något att öppna.

• Fix för Statens Vegvesen-sökning efter VIN (Norge)

(Hem > Entitetssökning > klicka på "Importera från registrering"-knappen i det övre högra hörnet)
Problemet med Statens Vegvesen-sökning efter VIN-nummer är nu åtgärdat, du kan nu enkelt få fordonsinformation med hjälp av VIN-nummer. Fel som orsakades av mellanslag under entitetsimport har åtgärdats. Du kan nu ange registreringsnummer med mellanslag (t.ex. BY 2185) utan problem.

• Fix för "Byt artikel"-knappen i ordervyn

(Hem > Ordersökning > Order > Artikelkopplingar > "Byt artikel"-knappen)
Vi har åtgärdat ett problem där "Byt artikel"-knappen för att ersätta en artikel med en alternativ artikel i ordervyn inte fungerade korrekt för kopplingstypen "Alternativ". Funktionen fungerar nu som förväntat för "Alternativ"-kopplingar.

• Löst pris- och omräkningsbuggar

(Hem > Order och artikelvyer – kontrollera priset)

En bugg där priser bestämda av bruttomarginal kunde vara felaktiga när en artikel lades till i ordern har åtgärdats, vilket säkerställer överensstämmelse med priset som visas på artikelsidan (info-sektionen högst upp).

Ett problem som orsakade felaktiga resultat vid omräkning av priser med prisstyrning och kalkylation inställd, som tidigare gav oväntade resultat, har också åtgärdats. Priser beräknas nu korrekt.

• Fixat problem med nedrullningsmenyn för schemalagda jobbparametrar

(Hem > Schemalagda jobb > öppna schemalagt jobb > Flera val i nedrullningsmenyn i parametertabellen)
Vi har löst en bugg som orsakade ett fel när man använde flervalsmenyn för schemalagda jobbparametrar. Till exempel, när man skapade ett schemalagt jobb för fakturaleverans (som använder en nedrullningslista), skulle användare stöta på ett fel när de försökte öppna flervalsmenyn och välja rader.

• Problemet med E-Sign för plocklistor fixat

(Hem > Plocklista Sökning > Plocklista > "Skriv ut"-knappen > "Skicka till signering"-knappen)
Vi har åtgärdat ett problem med E-Sign-funktionen för plocklistor. Tidigare kunde användare inte öppna dialogrutan för E-signering, detta problem är nu fixat.

• Lösta filtrerings- och sorteringsproblem i rapporter

(Hem > Rapporter)
Vi har löst problem med filtrering och sortering i vissa rapporter. Denna fix åtgärdar problem vid filtrering av intervall, såsom artikelgrupper eller lagerplatser, vilket säkerställer korrekta och funktionella rapportresultat.

Integrationer

• Atoy Oy - Implementering av inköpsorder (Finland)

Dokumentet för tjänstebeskrivning saknar informationen om att inköpsorder behandlas via FTP på sftp.atoy.net.

• Integration för Norsk Bildelkatalog för Order (Norge)

Implementerad integration för att hämta artiklar från Norsk Bildelkatalog Webshop.