Versionslogg 3.1.4

Allmänt

Det är nu möjligt att ändra kolumnordningen i de flesta sökfönster.

Faktura

Rättade ett sällsynt fel som kunde leda till att vissa fakturor inte kunde öppnas.

Prestandaförbättringar vid öppning av fakturor.

Leverans av fakturor

Ny kolumn för förfallodatum.

Det är nu möjligt att förskjuta förfallodatumet för valda fakturor lika med det antal dagar som har gått sedan fakturadatumet till det aktuella datumet.

Filbank/Filarkiv

Filbank: Tog bort alternativet "Visa alla filer" och införde "endless scrolling", där listan med filer automatiskt laddas på begäran via rullning. Detta kommer att leda till bättre prestanda för filbanken i allmänhet.

Lagt till alternativ för att dölja kolumner. Detta kommer att sparas per användare.

Dialogen som meddelar om en befintlig fil har nu en knapp som gör det möjligt för användaren att byta namn och fortsätta uppladdningen.

Kontantavräkning

Rättade ett fel i samband med sparandet av kontantavräkningar.

Kortreservationer (Webshop)

Det är nu möjligt att redigera reserverade och avdragna belopp på kortbokningar. Observera följande: Dessa ändringar kommer inte att vidarebefordras till exempelvis Klarna. Det måste fortfarande göras manuellt.

I loggen visas nu tiden utöver datumet.

Det är nu möjligt att göra partiella uttag i Klarna.

Alla ändringar sparas nu automatiskt.

Beställningar

Rättade ett fel som gjorde att systemet inte använde gäldenärens priser när nya orderrader skapades.

Ny malltyp: Webshop (Click and collect). Den här mallen används när kunden väljer "Click and Collect" i webbutiken. I kombination med den nya ordertypen bör detta automatisera detta arbetsflöde bättre.

Beställningstyp

Ny funktionalitet SMS (när det är helt plockat). Skickar SMS till kunden när en beställning är helt plockad. Kräver SMS-mall för plocklista (ställs in i Mallar).

Plocklista

Plockningsrutinen har fått ett antal prestandaförbättringar.

Prestandaförbättringar vid öppnande av plocklistor.

Fastställt fel i samband med visning av gäldenären i plocklistehuvudet.

Fastställt fel i samband med skapandet av serienummer.

Fastställt fel i samband med partiell plockning av länkar till set-, tilläggs- och komponentposter.

Rapporter.

Listan över kontantavräkningar och transaktioner kan nu skrivas ut som en lista över kontanttransaktioner för en period eller ett datum (t.ex. som en månadsrapport).

Artikel

Inventariet beräknas från artikellänkarna på komponent- och satsartiklar om den överordnade produkten i sig inte har någon inventariehantering. Dvs. hur många av set-/komponentartiklarna som kan levereras baserat på lagret av underartiklarna. Detta visas i artikelns sökning + på lagerfliken i artikelkortet (endast om det finns ett leverabelt lager).

Antal artiklar

(Information kommer senare)

Varianttyper

Ett fält för "Item No. pattern" har lagts till på varianttyper, vilket anger var i artikelnumret varianten anges. Detta innebär att du inte längre behöver ange samma mönster för alla alternativ för en typ. Mönster kan fortfarande skrivas över per alternativ, om så önskas.

Alternativ för typer kan hämtas automatiskt via ett nytt alternativ för alternativgallret, "Generera från prislista". Detta hämtar alternativ baserat på det mönster som fastställts för typen.

Varianter

Varianter kan nu läggas till automatiskt med hjälp av ett nytt alternativ för variantgallret, "Add variants automatically" (Lägg till varianter automatiskt). Detta hämtar de mönster som fastställts för varianttyperna + mallens artikelnummer och hittar de artiklar som finns i samma prislista som mallen och som uppfyller dessa kriterier och matchar typerna automatiskt.

Varningar

Vissa aviseringar innehåller nu mer information om du för musen över dem. Det kan t.ex. vara information om kunden i samband med en uppgift som du har blivit ombedd att titta på.

Webbtexter

Texter på artikelgrupper faller nu tillbaka till texter utan språk om det inte finns någon text på det valda språket i webbutiken.