Versionslogg 3.0.38

Ändrad den Mon, 02 Oct 2023 vid 07:54 AM

(24.04.2019)

Allmänt

• Ett stort antal stora prestandaförbättringar.
  • Tillagd möjlighet att hantera detaljrapporter per användare. Detaljrapporter är rapporter som kan skrivas ut från menyn i detaljfönster (varor, kund, order, plocklista etc.), samt rapporter som visas i rapportfliken på kund, varor och individ.
  • Du kan avaktivera de rapporter som du inte vill ha.
  • Du kan ställa in beställningen som du vill.
  • HurtigID är också aktiverat på erbjudanden. Det innebär att HurtigID kommer att fungera på samma sätt för offerter som för beställningar idag.
  • Tillagt meddelande om flera användare redigerar samma fönster. Om till exempel två eller flera användare redigerar samma order kommer en röd ikon (ikonen är en bild på två personer) att blinka bredvid knappen Spara. Ikonen blinkar så länge andra användare är i samma fönster, om andra lämnar bilden försvinner ikonen. Det meddelas också när personer går in och ut ur samma bild.
  • Detta är implementerat på offerter, beställningar, plocklistor, kunder, leverantörer, beställningar, varumottagningar, dagböcker och kontantavräkningar.
  • Rättade ett fel där rapportdestinationer var otillgängliga för användare som inte hade tillgång till rapportlistan.
  • Ett fel som gjorde att användare inaktiverades om en användare med tillgång till flera klienter togs bort från en klient har åtgärdats.
  • Tilläggsalternativ för automatisk sändning av SMS-påminnelser för kalendermöten. Denna automatisering ställs in under automatiska jobb.
  • För att skicka SMS krävs att det finns en beställning kopplad till mötet i kalendern.
  • Beställningstypen på beställningen måste vara inställd så att SMS-meddelanden är aktiverade. Styrs från menyn "Beställningstyp".
  • Beställningsstatus på beställningen måste vara inställd för att SMS-meddelanden ska vara aktiverade. Kontrolleras från menyn "Orderstatus".
  • Beställningens kund måste vara en extern kund. Endast kunder med bokföringskategori "Standard extern".
  • Standardinställning hämtar möten för nästa dag och skickar meddelande.
  • Möjlighet att skicka SMS till kunden direkt från kontextmenyn har lagts till.
  • Rapportlistan rullar nu inom listan och rullar inte till toppen vid klick.
  • Rullning med mushjulet flyttar nu bara bilden vertikalt i försäljningsbilderna, istället för att växla horisontellt och vertikalt.

Beställning

• Det är nu möjligt att skapa beställningsmallar. Mallar för bokningar fungerar på samma sätt som för beställningar. Beställningar skapas alltid utifrån mallen.
  • Kan ställa in standardbeställningsmall på klienten, men kan också åsidosättas per resurs.
  • Redigering av mallar sker från beställningssökning.
  • Möjlighet att skapa från mall i beställningssökning och under Inköp -> Beställningar på leverantörskortet.
  • En standardmall genereras vid uppdatering. Standardmallen kommer att innehålla standardbeställningstyp och standardbeställningsstatus för de som har detta inställt i systemet.
  • Beställningstyper. Ett separat fönster i huvudmenyn har lagts till för att hantera ordertyper.
  • Möjlighet att ställa in standardbeställningstyp per leverantör har lagts till. Detta görs från fliken Villkor inuti leverantörskortet. Standardbeställningstypen kommer att beaktas när man skapar en beställning med leverantören som kriterium.
  • Möjlighet att markera en beställningstyp med en brådskande beställning har lagts till. Denna flagga används vid elektroniska beställningar för de format som stöder brådskande beställningar.

Dagbok

•  Åtgärdade ett fel som gjorde att kontobeskrivningen i statusfältet inte uppdaterades efter en kontosökning.

Externt prishotell

• Tidpunkt för senaste uppdatering av prislistor på externt prishotell har lagts till i översikten över leverantörer som är inrättade på prishotellet.

Faktura

• Ett antal prestandaförbättringar har gjorts i faktureringsrutinen.
  • Fastställt ett fel där de flesta fakturor markerades som ändrade direkt efter öppnandet.
  • Möjlighet att radera försändelser har lagts till.

Fakturakontroll

• Förbättringar av skärmen för fakturakontroll.
  • Möjlighet att ange avrundningsbelopp i dialogen har lagts till.
  • Möjlighet att ange borgenär har lagts till. Om en annan leverantör ska ha fakturakontrollen kan denna anges här. Om leverantören inte fylls i används leverantören på varukorgen.
  • Möjlighet har lagts till att ange standardleverantör för en leverantör enligt villkor på leverantörskortet.
  • Flyttat KID-fältet längre ner i dialogen för bättre arbetsflöde.
  • Lagt till fält för tidigare fakturerat belopp och ackumulerat belopp om det angivna fakturanumret matchas på en öppen samlingsfaktura.
  • Korrigerat fel med beräkning av genomsnittskostnad i kostnadsprisjustering.
  • Rättade ett fel där genomsnittskostnaden inte uppdaterades på öppna beställningar vid kontroll av fakturor.

Filbank/Filarkiv

• Filbanken är nu tillgänglig. Detta gör det möjligt för användare att lägga till samma bild till flera artiklar/artiklar etc., vilket gör det lättare att hantera filer för liknande artiklar.
  • Filer kan märkas med användardefinierade nyckelord, som används i sökningar för att enkelt organisera filer.
  • Ett fel som uppstod när man förhandsgranskade ett e-postmeddelande som hade ett e-postmeddelande som bilaga har rättats.

Inköpsbehov

• Lagt till användarnamn för den person som skapade inköpsbehovet.
  • Tillagt plocklistekvantitet på raderna.
  • Lagt till möjlighet att justera kolumnstorlekarna i rutnätet och möjlighet att dölja kolumner.

Integrationer

•   Integrationen med ISPA (BMW) är nu på plats. Se http://q3wiki.quick.no/wiki/ispa-integrasjon/ för information om installation.
  • Möjlighet att exportera individuell information om projekt till Compello har lagts till. Parametrar som exporteras är registreringsnummer, chassinummer och serienummer.
  • Rättade ett fel i Compello-integrationen där rader utan huvudbokskonto misslyckades vid momsvalidering.
  • Fastställde ett fel där korrigeringar för ärenden som exporterades till den gamla inkassopartnern skickades till den nya inkassopartnern.

Kalender

• Rättade ett fel där inställningen för "Stretch display of appointments in the Week timeline" påverkade tiden för mötet om du flyttade det till en annan dag.
  • Fastställt fel som gjorde att avtalstext försvann när du sparade.
  • Ökat visningstiden för verktygstips till 30 sekunder.

Kassan

• Rättade ett fel i kassabetalningen som gjorde att kassabetalningen hamnade i en status där det inte var möjligt att avbryta betalningen.
  • Rättade ett fel som gjorde att det var möjligt att starta två kontantavräkningar samtidigt.
  • Rättade ett fel som gjorde att det inte var möjligt att ändra kvantiteten på en rad med en lagerstyrd artikel.
  • Ett fel som gjorde att kassan inte kunde skriva ut en faktura åtgärdades.

Kund

•   Lagt till möjligheten att lägga factoring under fliken hantering på kunden.
  • Sökning via 1881 varnar nu användaren om du är på väg att skriva över information.

Lageröversikt

• Lagt till rutnät för varor på en viss plats. Rutnätet visar en översikt över vilka varor med kvantitet som finns på den givna platsen. Möjlighet att gå direkt till artikeln från rutnätet.
  • Lagt till möjligheten att slå ihop platser från bilden för lageröversikten. Funktionen hittas genom att högerklicka på en nod i trädet och du får då en dialog där du fyller i vilken plats som ska slås samman med.

Leverantör

• Möjlighet att slå samman leverantörer har lagts till.
  • Möjlighet att slå ihop leverantörer direkt från duplikatnätet har lagts till. Om detta alternativ används fylls båda leverantörerna automatiskt i dialogen för sammanslagning.
  • Rättade ett fel där eventuella dubbletter inte alltid visades.
  • Rättade ett fel där företagsnamnet inte syntes i duplikatöversikten.

Varumärke/Modellregister

• Det är nu möjligt att högerklicka och sortera en nodens barn alfabetiskt.

Beställ

• Förbättringar/ändringar i faktureringsbeteendet:
  • Nya alternativ för att fakturera endast plockade rader.
  • Det är nu möjligt att delvis fakturera urvalslistor. På grund av detta kan beställningen nu begränsa urvalet till de plockade rader som valts vid faktureringen. Tidigare var det inte möjligt att fakturera orderrader som innebar delfakturering av en plocklista.
  • Vid fakturering av ett block som är kopplat till flera plocklistor kommer systemet att försöka kombinera detta till en faktura, oavsett samlingsfakturering.
  • Möjlighet att markera beställningstext som viktig har lagts till. Beställningstext visas i dialogen när en beställning öppnas om den markeras som viktig. Visas tillsammans med eventuell viktig kundtext.
  • Rättade ett fel där huvudlager inte alltid sattes på beställning.
  • Huvudlager sätts nu alltid baserat på resurs, profil eller kund, i den ordningen.
  • Rättade ett fel där Available1 och Available2 inte tog hänsyn till sin egen kvantitet innan ordern sparades.
  • Ett fel som gjorde att om du skrev in samma artikel flera gånger på samma order uppdaterades inte andra raders Disponibel1 och 2 där samma artikel skrevs in.
  • Rättade ett fel där inmatning av ett inköpsbehov endast markerade den rad du hade högerklickat på som orange (vilket indikerar att den ingår i inköpsbehovet), och inte andra rader med samma artikel.
  • Rättade ett fel där det antal som föreslogs i inköpsbehovet inte tog hänsyn till varans min/max-lagerinställning och det antal som redan fanns i inköpsbehovet. Om Tillgänglighet1 inte var inställd på att inkludera kvantiteten i beställningar togs inte heller hänsyn till den kvantitet som redan fanns i beställningen.
  • Rättade ett fel där vissa beställningar markerades som ändrade direkt efter att de öppnats.
  • Fastställde ett fel där priserna inte uppdaterades när kunden ändrades i en beställning.
  • Fastställde ett fel där standardtexten från blocktypen inte skrevs in som text på blocket.
  • Rättade ett sällsynt fel där inte alla tillgängliga försäljningsparametrar visades på blocket.
  • En inställning lades till för att undvika att leveransadressen anges automatiskt.
  • Ny "plus-knapp" på kundfältet för att snabbt skapa nya kunder direkt från en order.
  • Åtgärdade ett fel där bokföringsregeln inte återställdes om du försökte ändra bokföringsregeln på en order och en eller flera artiklar inte kunde hämtas med den nya bokföringsregeln.

Paketkö

• Lagt till kolumner för leveransmetod, märkt och kundreferens.

PartShare

• Rättade ett fel där formatering av ÆØÅ-bokstäver visades felaktigt i Quick3.
  • Fastställt ett fel där ett saknat användarnamn eller lösenord för integrationen inte utlöste ett felmeddelande.

Urvalslista

• Det är nu möjligt att underfakturera plocklistor.
  • Välj "Fakturablock" från menyn på blocket eller markera de block du vill inkludera och välj "Faktura" från menyn högst upp i plocklistan.
  • Rättade ett fel där plockning från olika lager kunde ske även om kryssrutan för "Försök att plocka från alla platser om standardplatsen är tom" var avmarkerad.

Priser

• Rättade ett fel där priser från inaktiverade prislistor visades på artikelkort eller i kundernas prisöverenskommelser.
  • Import av prisfiler. Se här: http://q3wiki.quick.no/wiki/prisimport/

Profil

• Lagt till möjligheten att ställa in åsidosatt offertmall och lager per profil.
  • Båda dessa kommer att åsidosättas per användare om standard är inställd på användarnivå.

Redovisning

• Inför sökningen i huvudboken har det lagts till en rubrik som beskriver sökresultatet med antalet funna poster.
  • Tillägg av summering av poster i huvudbokssökningen.
  • Lagt till lås när man sparar en dagbok om en annan användare har sparat paketet efter att ha öppnat det. Detta är samma funktionalitet som redan finns på beställningar. Detta bidrar till att förhindra att användare skriver över varandra.
  • ISO20022-överföring ändrade inläsning så att poster med okänt EndToEndID hoppar över istället för att avsluta inläsningen. Poster med okänd EndToEndID kan förekomma i avräkningsreturfilen om samma konto används för andra betalningar än remittance. Huruvida sådana poster förekommer i filen är beroende av banken.
  • Ett sällsynt fel har åtgärdats där dimensionsvärden inte sparades när dessa omregistrerades i huvudboken.
  • Export till Tripletex: Lägg till fakturanummer som beskrivning på alla poster utan annan beskrivning och sätt mvakode till 0 om den är tom.

Erbjudande

• Ett litet fel åtgärdades där ALT+T inte inkluderade föremål från föremålskortet och föremålssökningen.
  • Mallar. Det är nu möjligt att skapa erbjudandemallar på samma sätt som för beställningar.
  • Standardmallen för offerter kan ställas in på klient-, profil- eller användarnivå.
  • Redigering av offertmallar kan göras från offertssökningen.
  • Befintliga mallar kommer att överföras till den nya hanteringen av offertmallar vid uppdatering.
  • Erbjudanden och erbjudandemallar kan inte längre sparas utan en bokföringsregel. Ett tips är därför att du går in och ställer in postningsregeln på offertmallarna efter uppdatering.
  • Ett fel som gjorde att menyn "Visa objektlänk" på offerteraden inte fungerade.

Artikel

• Lagt till möjligheten att justera kolumnbredden och dölja kolumner i rasterna för pris in och pris ut på artikelkortet.

Artikelgruppens hierarki

• Hierarkin kommer inte längre att misslyckas om en artikelgrupp har två föräldrar.
  • Det är nu möjligt att söka i hierarkin.
  • Det är nu möjligt att öppna varugrupper från hierarkin (högerklick).
  • Det är nu möjligt att lägga till barn till en nod och inte bara flytta runt noder (högerklick).
  • Prestandaförbättringar.

Godsmottagning

• Möjlighet har lagts till att uppdatera självkostnadspriser på öppna beställningar vid varumottagning.