Uttag demo/hyra - Service/underhåll, exempel

07/10/22:

Det är meningen att du ska kunna fakturera uttag av demobiler direkt från Q3 och att det sedan ska utlösa rätt bokföring i kontona.  Vi upptäckte att det behövdes ytterligare några anpassningar i Quick3 för att kunna täcka alla kriterier för detta på ett korrekt sätt.  Detta står fortfarande i utvecklingskön.

Lösningen för uttag och försäljningsdemonstration är därför tyvärr inte färdig ännu, och måste därför hanteras manuellt i räkenskaperna tills detta är klart.

___________________________________________________________________

Service och underhåll som inte ger en värdeökning måste faktureras till egna interna kunder som har rätt kostnadskonto för underhåll.  Får inte faktureras till kunder för lagerdemonstration/hyra.

Skapa beställningar som är kopplade till själva individen.

1.

Var inne på individen, välj fliken Försäljning, skapa order.

Beställningen får då automatiskt rätt kundnummer och individen kopplas till blocket på rätt sätt.

(Eventuellt kan du skapa beställningen först och sedan lägga till kunden och individen i efterhand).

2.

Lägg till Debitkunden till blocket som Service/underhåll - Demofordon.

Blocket får då automatiskt den bokföringsregel som gäller för denna kund.

3.

Ange postraderna för den utförda servicen. Beställningens summa bokförs mot kostnadskontot för drift/underhåll.

Faktureras på vanligt sätt.