Ordre til Faktura

Endret Wed, 11 Sep 2019 ved 11:22 AM

For å registrere en faktura på en kunde må du starte med en ordre.  En ordre kan opprettes på følgende måter:

• Fra ordresøk ved å klikke på ‘+’
  • Fra ordresøk ved å velge ‘Ny ordre fra mal’
  • Fra kundekortet og ‘Ordre-tab’ ved å klikke på ‘+’
  • Fra kundekortet og taste Alt-O

Start med en ordre:

• Gå til ordresøk og klikk ‘+’ oppe til høyre.
    Alternativ alt + O (alt+O kan du taste uansett hvor i systemet du befinner deg).

• Legg inn kunde.

• Legg inn varelinjer
    For ny linje; klikk enter til det skapes en ny linje, alternativt ctrl+enter. For å slette varelinje – merk linjen og tast ctrl+delete.

• Lagre ordre
    klikk lagreknapp oppe til høyre, alternativt ctrl+s.

• Klikk Fakturer
    Menyknapp oppe til høyre. Du vil da få opp ett lite skjermbilde hvor du kan endre fakturadato dersom denne skal være noe annet enn dagens dato. Består ordren av flere blokker og det kun er èn av blokkene som skal faktureres, gå til meny-knappen oppe til høyre på blokken og klikk fakturer. Det vil da dannes en faktura på kun den ene blokken.

• Forfallsdato
    Kan endres på faktura kan endres før utskrift.

• Skriv ut.
    Ved å klikke på printersymbolet på fakturaen.

• Steng faktura.

• Gå tilbake til ordresøk-bildet for å opprette neste ordre, alternativ tast alt+O.