Order till faktura

Ändrad den Ons, 26 juni vid 11:28 F.M.

​​​​​​​​

Inledning

Den här manualen är utformad för att hjälpa dig att enkelt registrera en faktura på en kund genom att

starta med en order. Du kommer att lära dig hur du fakturerar en order. Instruktionerna är enkla att följa och ger dig steg-för-steg-anvisningar för varje moment.

Steg 1: Skapa en Order
Vänligen se föregående guide 4. Order för att lära dig hur man skapar en order i Quick 3

Steg 2: Fakturera order

1. Klicka på menynknappen uppe till höger och välj ‘fakturera.

1.1. Alla linjer innebär att man fakturerar allt.

1.2. Endast plockade innebär att systemet endast fakturerar det man har plockat på ordern.

2. Fakturadatum

Ett litet fönster kommer att öppnas där du kan ändra fakturadatum om det ska vara något annat än dagens datum.

3. Delfakturera

Om ordern består av flera block och endast ett av blocken ska faktureras, gå till menyknappen uppe till höger på blocket och klicka på ‘Fakturera’. Det kommer då att skapas en faktura för endast det blocket.

4. Fakturavy

1. Ändra förfallodatum: Förfallodatum kan ändras på fakturan innan utskrift.

2. Skriv ut faktura: Klicka på skrivarsymbolen på fakturan för att skriva ut den.

3: Leverera faktura. Här kan man välja att

3.1 Leverera på papper:  Ett alternativt till att trycka på skriv ut knappen

3.2 Märk som levererad: Om fakturan har blivit utskriven via PDF eller liknande, så måste man berätta för systemet

att fakturan är levererad, och det gör man genom att trycka på denna knappen.