Sett ordren på hold

Endret Wed, 14 Aug ved 8:53 AM

Av ulike årsaker kan det være ønskelig å sette enkelte ordre på hold.  Dette kan være aktuelt for ordre med leveringsdato frem i tid, sessongordre, klargjøringsordre for vinterlagring eller ordre som av ulike årsaker mangler en bekreftelse for oppstart. Så hvis det vil gå en periode før en ordre skal behandles kan denne settes på hold slik at den kan ekskluderes for enkelte funksjoner.

Alternativer for å sette ordre på hold

• Det kan opprettes en egen ordrestatus med avkryssing for Hold.  Ved å sette denne ordrestatusen på ordren aktiveres disse innstillingene.

• Alternativt kan man direkte på ordren under fanen Tilleggsinfo velge Sett ordren på hold.

•  Fra kassen kan man velge Parker ordre med egen knapp.  Det krysses da automatisk av for Sett ordren på hold, og ordren lagres. For å åpne parkerte ordre velges Vis kun parkerte ordre, og man kan da fortsette salget. Avkryssingen for Sett ordre på hold fjernes automatisk igjen.

Handlinger

• Fra ordresøk:  Kryss av for Vis kun parkerte ordre.  Denne inkluderer også ordre På hold.
  • Ordre blir ikke kalkulert med inn i innkjøpsbehov hvis man genererer for å oppfylle ordre.
  • Ordre blir i utg.pkt ikke kalkulert med inn i disponibel 1 og 2, men under Klientinnstillinger kan man velge om disse skal tas med likevel.  Det kan f.eks være aktuelt for Disponibel 2.  Se mer detaler i artikkel Visning av disponibel beholdning - på vare/ordre
  • Ordre på hold blir ikke fanget opp i pakkekø, og vil heller ikke legge reservasjon på varene på ordren.
    (13/08/24 Dette fungerer ikke optimalt, så det vil komme en bug-fiks på problemet.)