Visning av disponibel beholdning - for vare/ordre

Endret Tue, 13 Aug ved 3:20 PM

Disponibel beholdning vises på ordre og under varesøk, og den kan kalkuleres ut fra egendefinerte kriterier.

Oppsettet gjøres under Klientinnstillinger - Salg.

Disponibel 1 og 2

Disponibel beholdning vises på varekortet under fanen Lager - Beholdning, og den vises på varelinjen på en ordre.

Man kan selv velge hvilke verdier disse to skal ta hensyn til.

Det kan være oversiktlig at Disponibel 1 kun viser faktisk lagerbeholdning, slik at man enkelt ser antall på lager.

Disponibel 2 derimot kan ta hensyn til flere verdier for å bedre synliggjøre nettobeholdning når alt av ordre og bestillinger er tatt hensyn til.

• Lagerbeholdning:  Viser faktisk lagerbeholdning fra fanen Lager - Beholdning på varekortet.
  • Trekk fra reserverte ordre: Når en ordre er sendt til pakkekø blir varene på ordren registrert som reservert ordrebeholdning.  For webshop er det en innstilling for om varer lagt til i handlekurv skal behandles som reserverte ordre.  Med dette valget bestemmer man om disse ordrene skal trekkes fra i disponibel beholdning.
  • Trekk fra ordrebeholdning:  Trekk fra total ordrebeholdning for å se hva man står igjen med.
    • Men inkluder antall i ordre på hold:  Ordre som er avkrysset for 'Sett ordre på hold' (under Tilleggsinfo), trekkes ikke fra.  Dette kan være aktuelt for ordre som ikke er klare for levering/ferdigstilling og sessongordre.
  • Inkluder bestilt antall: Legger til totalt antall som er lagt inn på bestilling.

Disponibel i varesøk

Hvis det i klienten forekommer flere hovedlagre kan man velge hvilke lagre som skal være med i beregningen av disponibel beholdning i varesøket.  Disponibel beholdning på ordre viser likevel kun beholdning for det lageret ordren er tilknyttet under fanen Ordre - Tilleggsinfo.

• Vis sum beholdning alle lagre:  Summerer beholdning for alle lagre som ligger inne på en vare.
  • Vis sum beholdning brukerens tilknyttede lagre:  Summerer beholdning for alle lagre som er angitt på ressursen.
  • Vis kun beholdning for primærlager:  Summerer beholdning for lageret angitt som primærlager på ressursen.

Hvilke lagre den innloggede ressursen har tilgang til defineres under Ressurs - Innstillinger - Lokasjon.